Αισθητή μείωση απόρων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Λάρνακας

Μια αρκετά ευχάριστη είδηση μας έρχεται από τη Λάρνακα. Περισσότερο από 50% μείωση στην προσέλευση απόρων για παραλαβή ειδών πρώτης ανάγκης παρατηρήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της πόλης.

 


Article featured image
Article featured image

Καθώς τη δεδομένη στιγμή στο κοινωνικό παντοπωλείο υπάρχουν γύρω στις εξακόσιες εγκεκριμένες οικογένειες για παραλαβή τροφίμων, απ’ αυτές δεν προσήλθαν στο παντοπωλείο τις τελευταίες τέσσερις με πέντε εβδομάδες περίπου 350. Πρόκειται για οικογένειες Κυπρίων αλλά και ξένων που διαμένουν στη Λάρνακα.

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου Λάρνακας Γιώργος Γερασίμου δήλωσε ότι η μείωση στη ζήτηση άρχισε να διαφαίνεται μετά τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και συνεχίζεται μέχρι και τις πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου.

«Είτε ο κόσμος πήρε κάποια χρήματα από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, είτε κάποιοι αναχώρησαν από την Κύπρο ή πλέον ο κόσμος δεν έχει τόσο μεγάλη ανάγκη όσο τα προηγούμενα 1-2 χρόνια. Είναι ευχάριστο που έχει μειωθεί η ζήτηση τροφίμων στο κοινωνικό παντοπωλείο, παρόλο που εξακολουθούμε και σήμερα να δεχόμαστε αιτήσεις για έγκριση νέων απόρων οικογενειών. Οι αιτήσεις αυτές, όμως, είναι σε πολύ μειωμένους ρυθμούς, σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ