Φωτογράφος αφαίρεσε τα smartphones από τις φωτογραφίες

Ο φωτογράφος Ερικ Πίκερσγκιλ, για να τονίσει την εξάρτηση των ανθρώπων με τα gadgets αφαιρεί από τις φωτογραφίες τα κινητά και το αποτέλεσμα είναι σοκαριστικό.

 


Article featured image
Article featured image

«Παρά τα προφανή οφέλη που έχουν προσφέρει στην κοινωνία οι εξελίξεις της τεχνολογίας, οι κοινωνικές και σωματικές επιπτώσεις αποκαλύπτονται αργά-αργά... », γράφει ο Ερικ στην ιστοσελίδα του παρουσιάζοντας το φωτογραφικό του πρότζεκτ.

Η ιδέα για το πρότζεκτ ήρθε όταν ο ίδιος, ενώ καθόταν σε κάποιο καφέ ένα πρωί παρατήρησε τις αντιδράσεις μιας οικογένειας.

Ο φωτογράφος περιγράφει τη σκηνή ως εξής: «Μια οικογένειά καθόταν δίπλα μου στο καφέ. Ηταν τόσο απομονωμένοι ο ένας από όταν άλλον και δεν μιλούσαν. Ο πατέρας και οι δύο κόρες κρατούσαν από ένα κινητό. Η μητέρα δεν είχε, ή είχε αποφασίσει να το πετάξει. Κοιτούσε έξω από το παράθυρο, θλιμμένη και μόνη. Ο πατέρας κάθε λίγο και λιγάκι σήκωνε το κεφάλι του και ανακοίνωνε κάτι που είχε διαβάσει στο Διαδίκτυο. Δύο φορές είπε για κάποιο μεγάλο ψάρι που πιάστηκε. Καμία απάντηση από τους υπολοίπους. Με λυπεί η χρήση της τεχνολογίας για την αλληλεπίδραση με κόστος την αλληλεπίδραση με τους οικείους σου. Αυτό δεν συνέβαινε ποτέ στο παρελθόν και αμφιβάλλω αν έχει γίνει αντιληπτό το κόστος των επιπτώσεων της χρήσης της τεχνολογίας με αυτόν τον τρόπο».

Δείτε πιο κάτω τις φωτογραφίες:

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ