Το ρομαντικότερο μπαλέτο όλων των εποχών στη μεγάλη οθόνη

Μια σειρά από αλλιώτικες με αυτές που έχουμε συνηθίσει εμπειρίες μας προσκαλούν να βιώσουμε στις αίθουσές του σε Λευκωσία και Πάφο οι κινηματογράφοι K Cineplex.

 


Article featured image
Article featured image

Η νέα σεζόν με τα Cine Events του του K Cineplex εγκαινιάζεται με την προβολή στις 7 Νοεμβρίου της μαγνητοσκοπημένης παράστασης Giselle από το περίφημο μπαλέτο Bolshoi, με τη μουσική επιμέλεια του γνωστού Γάλλου συνθέτη Adolphe Adam και σε χορογραφία του πολυβραβευμένου Ρώσου Yuri Grigorovich.

Μία άκρως συναισθηματική ερμηνεία του ξακουστού ρομαντικού μπαλέτου δύο πράξεων που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1841 στο Παρίσι από το Ballet du Théâtre de l'Académie Royale de Musique. Μετά από τις θριαμβευτικές κριτικές, το Giselle παρουσιάστηκε σε Ευρώπη, Ρωσία και ΗΠΑ και συνεχίζει μέχρι σήμερα να συγκινεί τους λάτρεις του κλασικού ρεπερτορίου.

Με επίκεντρο την ιστορία ενός καταδικασμένου έρωτα που καταλήγει σε τραγωδία, το Giselle αποτελεί έναν από τους παλαιότερους και αρτιότερους χορευτικούς θησαυρούς όλων των εποχών. Σ’ ένα μικρό ήσυχο χωριό, μια νεαρή χωριατοπούλα με το όνομα Giselle είναι ερωτευμένη με τον Albrecht, έναν ευγενή που έχει μεταμφιεστεί σε χωρικό και της έχει κρύψει όχι μόνο την κοινωνική του θέση αλλά και το γεγονός πως είναι αρραβωνιασμένος. Όταν μαθαίνει την αλήθεια, η Giselle νιώθει βαθιά προδομένη και πεθαίνει από ραγισμένη καρδιά.

Στη δεύτερη πράξη, ο Albrecht επισκέπτεται τον τάφο της αγαπημένης του και τον περικυκλώνουν τα κακά γυναικεία πνεύματα. Εμφανίζεται όμως η μορφή της Giselle που τον προστατεύει και τον σώζει με την παντοτινή της αγάπη.

Η νέα σεζόν Cine Events του K Cineplex περιλαμβάνει θεαματικές χορευτικές παραστάσεις, όπερα, μιούζικαλ και συναυλίες, που μεταδίδονται είτε ζωντανά είτε μαγνητοσκοπημένα στη μεγάλη οθόνη. Η τιμή του εισιτηρίου ανέρχεται στα 10 ευρώ για τις μαγνητοσκοπημένες προβολές και στα 18 ευρώ για τις ζωντανές, με welcome drink και τσιμπήματα κατά την άφιξη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την προβολή άλλων πέντε αριστουργηματικών παραστάσεων του μπαλέτου Bolshoi: The Nutcracker, Lady of the Camellias, Spartacus, the Taming of the Shrew και Don Quixote.

 

Για πληροφορίες και τις ώρες προβολής επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα εδώ  ή καλέστε στο 24 819022.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ