Θα πιούμε και φέτος ζιβανία [στα χωριά Άλωνα & Πελέντρι]

Αν θέλεις να γευτείς μπόλικο από το παραδοσιακό κυπριακό απόσταγμα, που ακούει στο όνομα Ζιβανία, έχουμε κάτι να σου προτείνουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Τα γραφικά χωριά της Πιτσιλιάς, Άλωνα και Πελέντρι, θα διοργανώσουν από κοινού και φέτος το καθιερωμένο «Φεστιβάλ Ζιβανίας».

Συγκεκριμένα, στις 8 Νοεμβρίου στο χωριό Άλωνα και στις 15 Νοεμβρίου στο χωριό Πελέντρι, τσουγκρίζουμε τα ποτήρια και πίνουμε ζιβανία.

Αν βρεθείς εκεί, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις live την απόσταξη ζιβανίας, να γευτείς ζεστό παλουζέ, να ακούσεις παραδοσιακή κυπριακή μουσική και να χορέψεις μαζί με παραδοσιακό χορευτικό συγκρότημα, να αγοράσεις προϊόντα από το παζαράκι, να επισκεφτείς τα σημεία ενδιαφέροντος των δύο χωριών όπως οι εκκλησίες, αλλά και να απολαύσεις φαγητό και ποτό.

Τα φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στις πλατείες των χωριών από τις 11.00 το πρωί.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Χώρα βίωσε την πιο θερμή άνοιξη από το 1901

Article featured image

Ζώο-σύμβολο της κυπριακής υπαίθρου βοηθά ασθενείς ψυχικής υγείας (σε άλλη χώρα)

Article featured image

Άλλη μια χώρα εξετάζει την απαγόρευση χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε παιδιά κάτω των 15 ετών