«Η Κύπρος που αγάπησα»

Ο Ηλίας Λάμπρου πραγματοποιεί την 6η ατομική έκθεση φωτογραφίας στο Hilton, παρουσιάζοντάς μας εικόνες της Κύπρου… που αγάπησε.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ηλίας Λάμπρου κατάγεται από τον Τράχωνα Λευκωσίας. Από μικρός είχε για χόμπι του τη φωτογραφία. Σε ηλικία δώδεκα ετών παίρνει στα χέρια φωτογραφική μηχανή. Από τότε αναζητεί τα όμορφα τοπία και τις κρυμμένες ομορφιές του τόπου μας, με απώτερο σκοπό την αποτύπωσή τους, μέσα από το φακό του, πάνω σε χαρτί. Το 1991 γίνεται μέλος της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου και ταυτόχρονα παρακολουθεί σειρά μαθημάτων φωτογραφίας. Αυτή του η εμπειρία τον βοηθά να αναζητήσει νέες μεθόδους έκφρασης και προσέγγισης της καλλιτεχνικής φωτογράφησης.


Από τον Μάιο του 2004, έργο του εκτίθεται μόνιμα στο διεθνές Μουσείο Φωτογραφίας MIF στην Ισπανία.


Η αξιόλογη δουλειά του αναγνωρίζεται από ντόπιους παράγοντες και φίλους τη φωτογραφικής τέχνης, γεγονός που τον ωθεί να λάβει μέρος σε διαγωνισμούς φωτογραφίας. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, φωτογραφίες του έχουν αναρτηθεί και διακριθεί σε πολλούς παγκύπριους και διεθνείς διαγωνισμούς. Το Δεκέμβριο του 2003, σε παγκύπριο δικοινοτικό διαγωνισμό που προκήρυξε η οργάνωση UNOPS των Ηνωμένων Εθνών και θέμα «Αρχιτεκτονική κληρονομία στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας», παίρνει το πρώτο βραβείο. Πήρε επίσης πρώτο, δεύτερο και τρίτο βραβείο σε παγκύπριο διαγωνισμό φωτογραφίας, που προκήρυξε ο ΚΟΤ.

Τον Ιανουάριο του 2004 του απονέμεται ο τίτλος AFIAP του καλλιτέχνη φωτογράφου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλλιτεχνικής Φωτογραφίας FIAP. Έλαβε μέρος σε διάφορες Μπιενάλε έγχρωμων φωτογραφιών στο εξωτερικό. Από τον Μάιο του 2004, έργο του εκτίθεται μόνιμα στο διεθνές Μουσείο Φωτογραφίας MIF στην Ισπανία.

Έχει πέντε ατομικές εκθέσεις στο ενεργητικό του και συμμετοχή σε πάρα πολλές ομαδικές, τόσο στην Κύπρο όσο και το εξωτερικό.

Η έκθεση «Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ» είναι η έκτη ατομική για τον Ηλία Λάμπρου και τελεί υπό την αιγίδα της ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ.

 

18-22 Νοεμβρίου

Hilton Cyprus, Λευκωσία

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο κ. Χάρης Μιχαήλ, διευθυντής του ξενοδοχείου Χίλτον Κύπρου, την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, στις 19.30.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ