Οι γυναίκες απολαμβάνουν το σεξ μετά τα 40

Οι γυναίκες μετά τα 40 είναι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή.

 


Article featured image
Article featured image

Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας έρευνας που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση American Journal of Medicine.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν μια ομάδα γυναικών από 40 έως 100 ετών, με μέση ηλικία τα 67 χρόνια. Οι μισές από τις συμμετέχουσες είπαν πως ήταν πιο ενεργές σεξουαλικά και οι περισσότερες από αυτές ήταν πως ένιωθαν ερωτική διέγερση και μπορούσαν να φτάσουν σε οργασμό στη διάρκεια του σεξ ακόμη και μετά την ηλικία των 80 ετών.

Επιπλέον, ανάμεσα στις σεξουαλικά ενεργές γυναίκες εκείνες που ήταν κάτω των 55 ή πάνω των 80 ήταν αυτές που ανέφεραν σε μεγαλύτερο ποσοστό ικανοποίηση από την ικανότητά τους να φτάσουν σε οργασμό. «Με ξάφνιασε το πόσοι άνθρωποι ήταν εντελώς ικανοποιημένοι μετά την ηλικία των 80 ετών», είπε η ερευνήτρια Elizabeth Barrett-Connor. Η συγκεκριμένη μελέτη ήταν η πρώτη αυτού του μεγέθους (1.303 γυναίκες) που εστίασε στην ερωτική ζωή αποκλειστικά υγιών γυναικών, σε αντίθεση με προηγούμενες προσπάθειες που είχαν επικεντρωθεί στη μελέτη γυναικών με σεξουαλική δυσλειτουργία ή που προσπαθούσαν να ελέγξουν την επίδραση της ορμονικής θεραπείας στην ερωτική ζωή των γυναικών, επισήμανε η Barrett-Connor.

Το γεγονός πως οι γυναίκες είναι πιο ικανοποιημένες από την ερωτική τους ζωή καθώς περνούν τα χρόνια, μπορεί να έχει δύο πιθανές εξηγήσεις: «Μπορεί οι γυναίκες που δεν είναι σεξουαλικά ενεργές να έχουν λάβει ερωτική ευχαρίστηση μέσω αγγιγμάτων, χαδιών και οικειότητας που έχει αναπτυχθεί στη διάρκεια μιας πολύχρονης σχέσης», λέει η Barrett-Connor.

Η άλλη εξήγηση είναι πως κάποιες μεγαλύτερης ηλικίας γυναίκες που δεν έχουν πια στενές επαφές με το σύντροφό τους είναι απόλυτα ευχαριστημένες με αυτό.

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ