Δύο άνθρωποι του Facebook στη Λεμεσό

Το ΤΕΠΑΚ μας προσκαλεί σε ανοιχτή διάλεξη που θα δώσουν στο νησί μας δύο product designers του Facebook.

 


Article featured image
Article featured image

Στις 12 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ευχρηστίας και το Cyprus Interaction Lab μαζί με τη DisruptCyprus φέρνουν για πρώτη φορά στην Κύπρο δύο συνεργάτες του τεχνολογικού κολοσσού που ονομάζεται Facebook.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, με εκατομμύρια υποστηρικτές σε κάθε γωνιά του πλανήτη «η Facebook έχει πλέον καθιερωθεί ως η εταιρεία που άλλαξε τον τρόπο που επικοινωνούμε και έφερε μια ριζική επανάσταση στη διαδικτυακή πραγματικότητα».

Υπενθυμίζεται πως κατά την αντίστοιχη περσινή ημέρα στο ΤΕΠΑΚ φιλοξενήθηκε ο Raj Arjan από τη Google, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πως η Google εφαρμόζει μεθοδολογίες ανθρωποκεντρικού σχεδιασμού στα προϊόντα της.

Η φετινή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 7:00μμ στο κτήριο «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ στο κέντρο της Λεμεσού. 

Κύριοι ομιλητές στην εκδήλωση είναι ο Jonah Jones (Product Design Manager) και ο Leo Mancini (Product Designer) από το γραφείο του Facebook στο Λονδίνο.

Στην παρουσίασή τους θα αναφερθούν κυρίως σε θέματα σχεδιαστικών προσεγγίσεων που χρησιμοποιούνται στo Facebook αλλά και σε μεθοδολογίες που εφαρμόζει η εταιρεία για τον σχεδιασμό λειτουργιών και προϊόντων.

Το ακριβές θέμα της ομιλίας τους είναι: «Riff by Facebook: Lessons Learned from Building a Collaborative Video App»

 

Who is who

 

Jonah Jones

O Jonah Jones είναι Product Design Manager στη Facebook με έδρα το Λονδίνο.  Εργάστηκε στη Google για 8 χρόνια στο Mountain View, στο Σίδνεϊ, και στη Ζυρίχη  και ήταν αυτός που βοήθησε στον επανασχεδιασμό του Google Maps ώστε η υπηρεσία να γίνει πιο εύκολη και εύχρηστη. Πριν από αυτό εργάστηκε στο Λονδίνο στην startup σκηνή. Τα ενδιαφέροντα και το υπόβαθρό του έχουν σχέση με τον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, τη φωτογραφία και τον κινηματογράφο.

 

Leo Mancini

O Leo Mancini είναι Product Designer στη Facebook με έδρα το Λονδίνο. Κατάγεται από τη Νέα Υόρκη και το ενδιαφέρον του για τη τέχνη και την τεχνολογία ξεκίνησε από πολύ νωρίς. Φοίτησε στο School of Visual Arts στο Μανχάταν και εργάστηκε ως free-lancer σε ένα στούντιο σχεδιασμού και σε διάφορες  επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη. Το 2012 εντάχθηκε στο δυναμικό της Facebook στο Menlo Park στη Καλιφόρνια και συμμετείχε στο σχεδιασμό προϊόντων και λειτουργιών όπως Facebook Pages, Trending, Video, News Feed, Search, Mentions, comments.

Από το 2015 μεταφέρθηκε στη Facebook του Λονδίνου και προς το παρόν εργάζεται πάνω στη δημιουργία εργαλείων που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι για να μοιραστούν και να εκφράσουν αυτά που τους συμβαίνουν στο Facebook.

 

Το Cyprus Interaction Lab του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του TΕΠΑΚ δραστηριοποιείται τα τελευταία χρόνια στον τομέα της έρευνας της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και υπολογιστή σε διάφορους τομείς της κοινωνίας.

Το ανθρώπινο δυναμικό του εργαστηρίου, με επικεφαλής τον καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη και την επίκουρη καθηγήτρια Άντρη Ιωάννου, συμμετέχει σε ποικίλα ερευνητικά προγράμματα διεθνούς εμβέλειας και εκπονεί σπουδαίο ερευνητικό έργο στο πλαίσιο της ολοένα και αναπτυσσόμενης τεχνολογικής  επέλασης.

Μέρος της έρευνας του εργαστηρίου αποτελεί και η αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στη μάθηση, στην επικοινωνία, στη διαφήμιση, στις επιχειρήσεις, στη ψυχαγωγία και γενικότερα στην κοινωνία του σήμερα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ