Πάνω απ’ όλα άνθρωποι

«Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να μοιραστώ την περιπέτεια που η οικογένεια μου και εγώ ζήσαμε πρόσφατα. Θέλω να ευχαριστήσω το νοσοκομείο AMERICAN MEDICAL CENTER που έσωσε τη ζωή του συζύγου μου και για την ανθρωπιά με την οποία μας αντιμετώπισε.

 


Article featured image
Article featured image

Την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 ο σύζυγος μου ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μου ζήτησε να καλέσω ασθενοφόρο. Επειδή είδα ότι βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση αποφάσισα να τον πάρω εγώ με το αυτοκίνητο μου. Στη διαδρομή προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έχασε τις αισθήσεις του, πανικοβλήθηκα και σταμάτησα στο Amercian Medical Center επειδή βρισκόταν πιο κοντά.

Με το που έφτασα στο νοσοκομείο το πρώτο άτομο που βρήκαμε μπροστά μας στο παρκινγκ ήταν γιατρός και κατάφερε να επαναφέρει τον σύζυγο μου που πάθαινε έμφραγμα. Αφού τον μετέφεραν στο δωμάτιο, μου είπαν ότι έπρεπε να μπει άμεσα για καθετηριασμό. Εγώ επέμενα ότι δεν μπορεί να μείνει στο American επειδή δεν έχουμε λεφτά να πληρώσουμε. Ζητούσα επίμονα να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο αλλά ο γιατρός μου είπε επί λέξη “η ζωή του προέχει και τώρα μόνο αυτό μετρά. Να τον σώσουμε”.

Η συμπεριφορά όλων ήταν εξαιρετική και ο τρόπος που μας αντιμετώπισαν ήταν σαν να ήμασταν δικοί τους άνθρωποι. Τώρα 4 μέρες μετά, είμαστε όλοι σπίτι και χαιρόμαστε που τον έχουμε μαζί μας.

Ελπίζω σύντομα να γίνει το σύστημα υγείας για να μπορεί ο κάθε ένας να πάει σε όποιο νοσοκομείο θέλει χωρίς να είναι αναγκασμένος να πάει κάπου επειδή δεν έχει χρήματα.

Θέλω λοιπόν να ευχαριστήσω ξανά δημόσια όλους στο American Medical Center γιατί είναι πάνω από όλα άνθρωποι!».

Μαρίνα Γιάγκου



* Για την ιστορία, αφού λάβαμε το email, αμέσως επικοινωνήσαμε με τον γιο του κύρου Κώστα Γιάγκου. Ο ίδιος μας ενημέρωσε πως ο λογαριασμός στο ιδιωτικό νοσοκομείο δεν έχει πληρωθεί ακόμα, αφού προείχε η υγεία του πατέρα του αλλά και η επαναφορά της οικογένεια έπειτα από το σοκ. Η οικογένεια, πάντως, έχει κάνει διαβήματα στην κυβέρνηση για το θέμα, για να ζητήσει αν είναι δυνατόν να καλυφθεί το κόστος της εγχείρησης και της νοσηλείας και τώρα βρίσκονται σε φάση αναμονής για την απάντηση.

Σημαντικότερο όλων, όμως, είναι πως ο κύριος Κώστας Γιάγκου είναι καλά στην υγεία του και πως υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές που πραγματικά σέβονται τον άνθρωπο, αφού ξέρουμε πολύ καλά πως (δυστυχώς) δεν είναι όλοι που θα ενεργούσαν με αυτό τον τρόπο στις μέρες μας. Παραδείγματα όπως αυτό πρέπει σίγουρα να προβάλλονται (δεν είναι μόνο τα αρνητικά που μας ενδιαφέρουν), αφού μας υπενθυμίζουν... το αυτονόητο.

Πως πάνω απ' όλα είμαστε άνθρωποι.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ