Urban Cyprus: βλέπει προσωπικά συμφέροντα στην Αγλαντζιά

Καθώς οι «αγανακτισμένοι» της Αγλαντζιάς διαμαρτύρονται ξανά και ξανά για τα έργα της ανακατασκευής των λεωφόρων της περιοχής μια άλλη ομάδα πολιτών, η «Urban Cyprus Society» τα ... χαιρετίζει.

 


Article featured image
Article featured image

Με ανακοίνωση της η Κίνηση Πολιτών «Urban Cyprus Society» χαιρετίζει τα σχέδια για την ανακατασκευή των λεωφόρων Αγλαντζιάς και Λάρνακος με διαχωριστική νησίδα, «με ασφαλείς ποδηλατοδρόμους, προστατευόμενα πεζοδρόμια,  νέο φωτισμό, στάσεις λεωφορείων, με χώρους στάθμευσης και ελεγχόμενες διαβάσεις πεζών σε αρκετά σημεία».

«Οι προθέσεις αυτών που εναντιώνονται στο έργο είναι ξεκάθαρες, θέλουν να παραμείνει η σημερινή άναρχη κατάσταση εκεί και αυτό φαίνεται από τα αιτήματα τους να αφαιρεθεί η διαχωριστική νησίδα και να γίνει ζωγραφιστή, ώστε να μπορούν κάποιοι να κινούνται δεξιόστροφα, να παρκάρουν στα πεζοδρόμια και σε αντίθετη φορά με το ρεύμα κυκλοφορίας» αναφέρει στην ανακοίνωση της η «Urban Cyprus Society».

Αναφέρει δε ότι «ο δρόμος μπορεί λόγω αυτών που εναντιώνονται για προσωπικά τους συμφέροντα να οδηγηθεί και για τρίτη φορά προς ακύρωση αφού το έργο χρονολογείται από το 2000, όπως έγινε και με αρκετούς άλλους δρόμους που ακυρώθηκαν την υστάτη και χάθηκε η χρηματοδότηση», υποδεικνύοντας ότι αν ακυρωθεί το έργο ξανά η επόμενη ευκαιρία για να γίνει είναι το 2021 με τα επόμενα διαρθρωτικά ταμεία αφού το κράτος αδυνατεί να το κάνει εξολοκλήρου από κρατικούς πόρους λόγω κόστους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ