10 + 1 λόγοι για να πάμε στο TEDxUniversity of Nicosia

Υπάρχουν ορισμένες εκδηλώσεις που καλλιεργούν και προωθούν τη σύγχρονη σκέψη και προβληματισμό. Για αυτές τις εκδηλώσεις είναι περήφανες οι πόλεις που τις φιλοξενούν, οι εταιρίες που τις στηρίζουν, οι ομάδες που τις δημιουργούν. 

 


Article featured image
Article featured image

Αυτές οι εκδηλώσεις είναι τα TED, που προωθούν ιδέες που αξίζει να διαδοθούν, σκέψεις και προτάσεις, εικόνες και ιστορίες δοσμένες από επιστήμονες και ανθρώπους που στους τομείς τους διαπρέπουν.

Το TEDx University of Nicosia επιστρέφει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία στις 21 Νοεμβρίου.

 

Μετά την περσινή του  επιτυχία, σας παρουσιάζουμε 10+1 λόγους για τους οποίους αξίζει να παρευρεθείτε!

 

1.  Το εισιτήριο είναι μόνο 25 ευρώ.  Δε θα παρακολουθήσετε άλλο TEDx στον κόσμο σε τόσο χαμηλή τιμή.

 

2.   Σε εκδηλώσεις όπως το TED οι αποστάσεις καταργούνται, επιτρέποντας έτσι σε ομιλητές και κοινό να ανταλλάξουν απόψεις για διάφορα θέματα από οποιοδήποτε τομέα: τεχνολογία, εκπαίδευση, επικοινωνία, design, entertainment. Είναι μια καλή αφορμή για να συμμετάσχεις και να περάσεις μια μέρα γνωρίζοντας διεθνείς ομιλητές που θα εμπλουτίσουν το μυαλό σου με πρωτοποριακές και σύγχρονες ιδέες.

 

3.  Δεν ήθελες πάντα να ξέρεις τι θα γίνει στο μέλλον; Περισσότεροι από είκοσι ομιλητές και μουσικοί από όλο τον κόσμο, με βάση τις δικές τους εξειδικεύσεις, θα μοιραστούν με το κοινό σύγχρονες απόψεις και προβληματισμό για το μέλλον. Ποιο είναι το μέλλον της μόδας και των ενδυμάτων; Ποια θα είναι η σχέση του ανθρώπου με τις μηχανές σε έναν κόσμο που κυριεύεται από τεχνητή νοημοσύνη; Ποιο είναι το μέλλον του υπεράνθρωπου στον αθλητισμό και ποιο το μέλλον του πολέμου; Πώς θα δημιουργήσουμε πόλεις που μπορούν να υποδεχτούν ανθρώπους και μηχανές και ποια είναι η εξουσία της διαφήμισης, της επικοινωνίας και του πολίτη σε έναν τέτοιο κόσμο; Θα ταξιδεύουμε τελικά στο διάστημα; Γιατί οι ταινίες επιστημονικής φαντασίας αποτελούν αντικείμενο διερεύνησης για το μέλλον στα ερευνητικά εργαστήρια και τι πρέπει να κάνουμε σήμερα; Όλα αυτά και περισσότερα ερωτήματα θα απαντήσουν οι ομιλητές του φετινού TEDx.

 

4.  Πώς είπατε; Δωρεάν φαγητό; Με την εξασφάλιση του εισιτηρίου σας, που είναι 20 ευρώ για φοιτητές και στρατιώτες και 25 ευρώ για το κοινό η τιμή του early bird για το TEDxUnic, αυτόματα έχετε πρόσβαση σε δωρεάν φαγητό καθ' όλη τη διάρκεια του συνεδρίου.

Ο Daniel Waples μοιράζεται τις μελωδίες και τους μαγευτικούς ήχους που προκαλεί από το σύγχρονο μουσικό όργανο HangPan

 

5.  Για αυτούς που λατρεύουν τα δωράκια, με τη συμμετοχή τους στο TEDxUnic θα πάρουν ένα goody-bag γεμάτο με αναμνηστικά TEDx δώρα που συνάδουν με το θέμα του συνεδρίου.

 

6. Δεν υπάρχει περίπτωση να βαρεθείς. Οι ομιλητές με βάση το μοντέλο του εξωτερικού παρουσιάζουν μόνο 18 λεπτά. Έτσι δε γίνονται φλύαροι και περνάνε το μήνυμά τους με στόχο να εμπνεύσουν το κοινό. Εκτός από τις γνώσεις που αποκτούνται παρακολουθώντας ένα TEDx, στον χώρο θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες για το κοινό που αν κρίνουμε από το θέμα του συνεδρίου «The future is» σίγουρα θα είναι από το μέλλον. Πήγαινε – ζήσε – πάρε μαζί σου μια μοναδική TED εμπειρία.

 

7.  Το TEDx ξεφεύγει από την παραδοσιακή συνταγή των κλασσικών διοργανώσεων. Ανάμεσα στους ομιλητές οι συμμετέχοντες απολαμβάνουν στη σκηνή διάφορους μουσικούς με μοντέρνους και εναλλακτικούς ήχους. Hint: στη σκηνή του TEDxUniversityofNicosia θα παίξει μουσική ο Robin Sukroso, με την πρώτη wireless κιθάρα

 

8.  Με την παρουσία σου, γίνεσαι επίσημα μέρος της κοινότητας του TED, ενός από τους πιο δημοφιλείς συνεδριακούς θεσμούς στον κόσμο. Η εκδήλωση είναι μη-κερδοσκοπική και πραγματοποιείται με τα διεθνή πρότυπα και με τη βοήθεια εκατό εθελοντών. Είναι μεγάλη προσπάθεια και αξίζει να την βοηθήσουμε με κάθε τρόπο, με τη συμμετοχή μας!

 

9.  Το μότο του TED είναι «ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν», πόσο μάλλον σε ένα TED με θέμα «The future is…». Σήμερα μπορούμε να κάνουμε κάτι για να αλλάξουμε τον κόσμο, πρέπει όμως από κάπου να ξεκινήσουμε. Πού ξέρεις, μια ιδέα αρκεί. Θα χάσεις την ευκαιρία να την ακούσεις και να εμπνευστείς;

 

10.  Βασικά, αν είστε περίεργοι να μάθετε αν θα μας κυβερνούν τα ρομπότ, πότε θα αποικήσουμε στο διάστημα, πώς ο σχεδιασμός μπορεί να επηρεάσει το περιβάλλον κ.ά το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να ζήσετε το TEDxUnic από κοντά.

 

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, ίσως να έχουμε την εντύπωση ότι το μέλλον έχει ήδη φθάσει. Και όμως, η νέα εποχή τώρα αρχίζει! 

 

Είπαμε 10+1 λόγοι, ορίστε άλλος ένας. Το TEDxUnic είναι ένας θεσμός που βάζει το λιθαράκι του προκειμένου να προαχθούν τα πολιτιστικά δρώμενα στο νησί μας κι εμείς οφείλουμε να τα στηρίξουμε για να πάμε ένα βήμα παραπέρα, ένα βήμα προς το μέλλον!

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ