Εργαστήρια με θέμα τη σεξουαλική βία [για εκπαιδευτικούς]

Εκπαιδευτικά βιωματικά εργαστήρια για εκπαιδευτικούς Δημοτικής Εκπαίδευσης, διοργανώνει το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της εκστρατείας «Ένα στα Πέντε», για την προστασία των παιδιών από κάθε μορφή σεξουαλικής βίας.

 


Article featured image
Article featured image

Τα βιωματικά εργαστήρια με θεματική «Αναγνώριση συμπτωμάτων σεξουαλικής κακοποίησης και διαχείρισης περιστατικών» θα πραγματοποιηθούν στις 6 Νοεμβρίου και 19 Φεβρουαρίου, από τις 07.30 μέχρι τη 13.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολυδύναμου Λευκωσίας.

Οι εισηγητές των θεμάτων θα είναι η κυρία Αναστασία Παπαδοπούλου, νομικός αλλά και μέλος της συγγραφικής ομάδας την νομοθεσίας του 2014 για την σεξουαλική κακοποίηση, που θα αναπτύξει την νομική υπόσταση του θέματος και η Δρ. Ελένη Καραγιάννη, συντονίστρια κλινικής εκπαίδευσης του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, που θα προσεγγίσει την ψυχοκοινωνική διαχείριση περιστατικών.

Στόχος του Δήμου Λευκωσίας είναι η επέκταση της εκπαίδευσης σε όλα τα σχολεία της επαρχίας Λευκωσίας και η διαχρονική πρόληψη του φαινομένου της σεξουαλικής κακοποίησής των παιδιών.

Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας βρίσκεται στην Λεωφόρο Νικηφόρου Φωκά 40, 1016 (δίπλα στην Πύλη Αμμοχώστου).


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ