Ροζ σκάνδαλο στη Νέα Υόρκη με Έλληνα πάτερ

Υψηλόβαθμος Έλληνας Ορθόδοξος ιερέας παραιτήθηκε μετά που κυκλοφόρησαν ροζ βίντεο στα οποία πρωταγωνιστεί ο ίδιος και μία από τις «βαφτισιμιές» του.

 


Article featured image
Article featured image

Ο 67χρονος πατήρ Γεώργιος Πασσιάς, παντρεμένος και ιερέας στην Εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Υόρκη, διατηρούσε ερωτικές σχέσεις με την 45χρονη Ethel Μπουζαλάς, ενώ γύρισε μαζί της και ερωτικά βίντεο.

Σύμφωνα με τη New York Post, η οποία έχει στην κατοχή της τα βίντεο, ο ιερέας υπήρξε καγκελάριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στις ΗΠΑ. Μετά την ανάληψη της ηγεσίας της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα από τον επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο τον Σεπτέμβριο, επιβεβαιώθηκε η σχέση του Πασσιά και της Μπουζαλάς, όταν ο άνδρας της 45χρονης, Τομ Μπουζάλας, έστειλε email με όλες τις λεπτομέρειες της σχέσης.  

Ο αρχιερέας είχε αποπέμψει τότε τον πατήρ Γεώργιο από τις 16 Σεπτεμβρίου, ωστόσο ο δεύτερος αποφάσισε να απομακρυνθεί από τη θέση του, μόνο όταν η εφημερίδα New York Post έλαβε-ανώνυμα- τα ροζ βίντεο. Ο αποστολέας του βίντεο, έγραψε η εφημερίδα New York Post, ήταν ιδιωτικός ντετέκτιβ και ακολούθησε το ζευγάρι στις περιοχές, όπου γυρίστηκαν οι «παράξενες σεξουαλικές τους συναντήσεις».

 Ένα από τα βίντεο που έφτασαν στη Post δείχνει την Μπουζαλάς μόνο με ένα εσώρουχο, να πατάει με τα τακούνια της, ψωμί μπανάνας τυλιγμένο σε σελοφάν (συγκεκριμένη φετιχιστική πράξη). Σε ένα άλλο βίντεο, η Μπουζαλάς τρίβει τα πόδια της στο πρόσωπο του ιερέα, καθώς είναι και οι δύο ξαπλωμένοι στο κρεβάτι. Ένα τρίτο βίντεο δείχνει τον ιερέα να κάνει στοματικό σεξ στη Μπουζαλάς ενώ φοράει τα εσώρουχά της.

 Η σχέση φαίνεται να ξεκίνησε το 2006 όταν η Μπουζαλάς βρέθηκε στην εκκλησία του Πασσιά αναζητώντας έναν πνευματικό. Ο ιερέας μάλιστα, βάπτισε την Περουβιανή (μόνο με το μπικίνι της) ώστε να παντρευτεί τον ελληνικής καταγωγής Τομ Μπουζαλάς. Η παράνομη σχέση τους άρχισε να αποκαλύπτεται το 2013 όταν επισκέπτες της εκκλησίας την είδαν να κάθεται στα πόδια του.

Ο Πασσιός είχε αρνηθεί τότε τις κατηγορίες: «Ισχυρίζονται ότι έχω ερωτικές σχέσεις μαζί της. Είναι η βαφτισιμιά μου, αυτό μόνο», είπε.  

Στην ανακοίνωση για την απομάκρυνσή του από την εκκλησία ο ιερέας αναφέρει πως οφείλεται σε λόγους υγείας, τις αμαρτίες και τις αδυναμίες του. «Πρέπει να αποσυρθώ και να ακολουθήσω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της απόλυτης αφοσίωσης στον Κύριό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην επιστολή του.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ