Σάλος με μοντέλο που παριστάνει τη μετανάστρια

Ο φωτογράφος Norbert Baksa από την Ουγγαρία, επέλεξε στο νέο του πρότζεκτ, να φωτογραφήσει ένα μοντέλο που παριστάνει τη μετανάστρια και μάλιστα μπροστά στον φράχτη, με την αστυνομία να καραδοκεί.

 


Article featured image
Article featured image

Σε κάποιες φωτογραφίες φοράει μαντίλι στο κεφάλι και σε άλλες απεικονίζεται να την τραβάει κάποιος αστυνομικός.

O φωτογράφος, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, υπερασπίστηκε το έργο του με ένα Post που ανάρτησε στο facebook.

«Συνήθως αρνούμαι να ασχοληθώ με πολιτικά ζητήματα αλλά η δεδομένη κατάσταση επιδρά στην καθημερινότητα σχεδόν ολόκληρης της Ουγγαρίας. Όσον αφορά τις αντιδράσεις ήλπιζα ότι οι άνθρωποι θα συνειδητοποιήσουν ότι η κατάσταση είναι περίπλοκη και θα καταλάβουν ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουν καθημερινά είναι μεροληπτικές. Δεν μπορώ να καταλάβω πως οι άνθρωποι μπορούν να λάβουν σαφή θέση (υπέρ ή κατά) ενώ έχουμε πλημμυρίσει με αντιφατικές πληροφορίες μέσω των ΜΜΕ, έτσι ώστε κανείς να μην έχει εκτεταμένη γνώση για την κατάσταση στο σύνολό της. Αυτό ακριβώς είναι αυτό που θέλουμε να απεικονίσουμε: βλέπεις μια γυναίκα που υποφέρει, η οποία είναι όμορφη και παρά την κατάστασή της, έχει μερικά κομμάτια υψηλής ποιότητας όπως ρούχα και ένα smartphone», δήλωσε, παίρνοντας θέση για το μεταναστευτικό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ