«Ζωντανεύουν» τα τέρατα που ζωγραφίζουν τα παιδιά

Μια start-up από το Τέξας, αποφάσισε να πάει κόντρα στην άρνηση των δημόσιων σχολείων της Αμερικής να αφιερώσουν περισσότερες εκπαιδευτικές ώρες στις καλές τέχνες και έκανε κάτι μοναδικό.

 


Article featured image
Article featured image

Έβαλε τα παιδιά να ζωγραφίσουν τα δικά τους τέρατα και έπειτα να τα δουν να ζωντανεύουν.

Η διαδικασία του Monster Project, είναι απλή.  

Αρχικά, ένας μαθητής Δημοτικού δημιουργεί μια ζωγραφιά και αυτή στέλνεται σε έναν επαγγελματία καλλιτέχνη που δίνει στο σχέδιο τη δική του απόδοση, μέσω πολύπλοκων χρωμάτων, μορφών και σεναρίων.

«Ως καλλιτέχνες και οι ίδιοι, ξέρουμε από πρώτο χέρι πόσο σημαντική είναι η αρχική έκθεση στην τέχνη και πώς μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή ενός παιδιού», εξηγεί η δημιουργός Katie Johnson στη σελίδα της καμπάνιας στο Kickstarter.

 «Η συνεργασία μας με τους μαθητές και η έμπνευση που παίρνουμε από τη φαντασία τους, μας δίνουν ελπίδα πως θα τους βοηθήσουμε να καταλάβουν την αξία των ιδεών τους και θα τους κάνουμε να ενθουσιαστούν με τις δυνατότητες που έχουν τα ίδια τους τα μυαλά» συνέχισε.

Το Monster Project, μετρά μέχρι στιγμής 100 τέρατα και συνεχίζει, ελπίζοντας πως θα επεκταθεί σε περισσότερα σχολεία μέσω του crowdfunding.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ