Η Λάρνακα είναι Παρίσι [#jesuisparis #prayforparis]

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε όλος ο (δυτικός) κόσμος έγινε Παρίσι, το ίδιο και η Λάρνακα.

 


Article featured image
Article featured image

H Λάρνακα αισθάνεται Ευρωπαία και αποφάσισε να το αποδείξει έμπρακτα στην πλατεία της Ευρώπης της, όπου ακολουθώντας το παράδειγμα μεγάλων πόλεων παγκοσμίως, φωταγωγήθηκε η Δημοτική Πινακοθήκη με τα χρώματα της γαλλικής σημαίας.

Παρόντες σε σχετικό event που έγινε χθες το βράδυ ήταν ο Δήμαρχος Ανδρέας Λουρουτζιάτης, ο Πρώτος Γραμματέας της Γαλλικής Πρεσβείας στην Κύπρο Yann Braem, ο Σώζος – Χρίστος Θεοδούλου Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα και πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου και βρέθηκαν στο χώρο για να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους προς τον γαλλικό λαό.

Ο κόσμος άναψε κεριά στη μνήμη των 129 θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων του Παρισιού και τραγούδησε τον εθνικό ύμνο της Γαλλίας.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Λάρνακας ανέφερε ότι «συγκλονισμένη η ανθρωπότητα και εμείς μαζί παρακολουθούμε πράξεις, ενέργειες απόλυτης και παράλογης βαρβαρότητας του ανθρώπου προς τον άνθρωπο. Η σημερινή σεμνή τελετή έχει να κάνει περισσότερο με το να καταδικάσουμε τέτοιες ενέργειες τρομοκρατικές στη Γαλλία, το Λίβανο, τη Συρία, τη Ρωσία, στις ΗΠΑ και το Λονδίνο».

Σήμερα συνέχισε ο Δήμαρχος Λάρνακας «είμαστε εδώ για να ενώσουμε φωνή συμπαράστασης με τους ανθρώπους στη Γαλλία ενάντια σ’ αυτό που αντιστρατεύεται την ειρήνη, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία».

Από την πλευρά του ο Επίτιμος Πρόξενος της Γαλλίας στη Λάρνακα ανέφερε ότι «την Παρασκευή το βράδυ έλαβαν χώρα τρομοκρατικά και ύπουλα κτυπήματα εναντίον του γαλλικού λαού στην καρδιά της Γαλλίας, στο Παρίσι. Τα κτυπήματα αυτά δεν έλαβαν χώρα εν καιρώ πολέμου, αλλά σε περίοδο ειρήνης εναντίον άμαχου πληθυσμού που πήγαινε με τις οικογένειες του είτε να φάει σε εστιατόριο, είτε να παρακολουθήσει ένα κονσέρτο, είτε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα».

Πρόσθεσε πως «ο λαός της Κύπρου που γνωρίζει, έχει πάθει, έχει μάθει από τέτοια γεγονότα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από μια τέτοια διαμαρτυρία, γι’ αυτό και είμαστε αλληλέγγυοι προς τον γαλλικό λαό, ο οποίος φυσικά αναγνωρίζει με τη σειρά του τη δική μας συμπαράσταση».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ