100,000 άδειες σκηνές μπορούν να φιλοξενήσουν 4 εκατομμύρια πρόσφυγες

Στο έτος 2015 η ανθρώπινη φυλή είναι εξαιρετικά αλλόκοτη και η παρακάτω συγκυρία το αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας.

 


Article featured image
Article featured image

Καθώς βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τη χειρότερη προσφυγική κρίση στην ιστορία της ανθρωπότητας, άμαχοι που τρέχουν να σωθούν πνίγονται στη Μεσόγειο και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι αναζητούν καθημερινά στέγη σε μία Ευρώπη που δεν ξέρει πώς να τους χειριστεί, λόγω μερικών ψυχοπαθών τρομοκρατών, η Σαουδική Αραβία που δεν έχει δεχθεί μέχρι σήμερα ούτε και ένα πρόσφυγα, διαθέτει 100,000 άδειες κλιματιζόμενες σκηνές που μπορούν να φιλοξενήσουν εκατομμύρια ανθρώπους.

Η εντυπωσιακή «μεγαλούπολη» με τις σκηνές βρίσκεται στην πόλη Μίνα και χρησιμοποιείται μόνο … πέντε μέρες τον χρόνο από θρησκευτικούς προσκυνητές που κατακλύζουν την περιοχή. Για το υπόλοιπο της χρονιάς το μέρος είναι άδειο και έρημο.

Οι σκηνές στήθηκαν από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας το 1990 και αναβαθμίστηκαν το 1997 για να είναι ασφαλείς σε περίπτωση πυρκαγιάς. Οι υποδομές διαθέτουν κουζίνες, αποχωρητήρια και μπάνια.

 

 

Θα μπορούσαν να αποτελέσουν στέγη για όλα σχεδόν τα τέσσερα εκατομμύρια Σύριων προσφύγων που έχουν εγκαταλείψει κακήν κακώς τη χώρα τους λόγω του εμφύλιου πολέμου που τη μαστίζει. Ενός πολέμου που επιδεινώθηκε σημαντικά από τη χρηματοδότηση που η ίδια η Σαουδική Αραβία παρέχει στους τζιχαντιστές.

Και παρόλο που η ζάμπλουτη αραβική χώρα δεν αποδέχεται στα εδάφη της ούτε και ένα πρόσφυγα, έχει προσφερθεί να ανεγείρει με δικά της έξοδα 200 τζαμιά για τις 500, 000 χιλιάδες μετανάστες που μέσα σε ένα χρόνο θα κατακλύσουν μόνο τη Γερμανία.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ