Η «Σταχτοπούτα» αυτά τα Χριστούγεννα… πάει θέατρο

Αυτά τα Χριστούγεννα, πάμε όλοι θέατρο για να δούμε τη «Σταχτοπούτα», η οποία θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο του Δεκέμβρη.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια όλων των εποχών και απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους.

Η ζωή της Μαργαρίτας είναι πολύ σκληρή αφού η μητριά της, μαζί με τις δύο της κόρες, την προσβάλλει και την ταλαιπωρεί καθημερινά. Την αναγκάζουν να κάνει όλες τις δουλειές στο σπίτι και την ονόμασαν «Σταχτοπούτα» από τις στάχτες που έχει στο πρόσωπο. Όταν ο Πρίγκιπας Αγησίλαος ο Τρίτος προσκαλεί όλο το χωριό στον Μεγάλο Χορό στο Παλάτι του, η Σταχτοπούτα παραμένει στο σπίτι, μόνη και δυστυχισμένη. Μέχρι που μια απρόσμενη επίσκεψη θα αλλάξει τη ζωή της...!

Ο Ανδρέας Αραούζος διασκευάζει και σκηνοθετεί το κλασικό παραμύθι (αρχικά «Cendrillon» του Charles Perault, 1697) με άφθονο χιούμορ και, πρωτίστως, ευαισθησία στα μηνύματα της ιστορίας. Ο Θοδωρής Οικονόμου (με πρόσφατες δουλειές την Οδύσσεια τού Bob Wilson και την Πιάφ στο Εθνικό Θέατρο της Ελλάδος) γράφει έξι τραγούδια για την «Σταχτοπούτα» σε στίχους του Σταύρου Σταύρου (Ο Μικρός Πρίγκιπας). Σκηνικά και κοστούμια σχεδιάζει ο Γιώργος Γιάννου.

Την Σταχτοπούτα υποδύεται η Νίκη Δραγούμη, τον Πρίγκιπα ο Ηρόδοτος Μιλτιάδους, την κακιά μητριά (όπως και την καλή νεράιδα!) η Άννα Γιαγκιώζη, τον κυνικό υπηρέτη τού Πρίγκιπα ο Θανάσης Δρακόπουλος και τις κακές αδερφές η Μαρίνα Βρόντη και η Χριστίνα Κωνσταντίνου.

 

Η πρεμιέρα θα γίνει το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, στις 16.00, στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη, στη Λευκωσία.

 

Παραστάσεις:

Λευκωσία: Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη

Σάββατο 5/12 και 12/12 στις 16.00

Σάββατο 19/12 και 26/12 στις 11.00 και στις 16.00

και κάθε Κυριακή 11.00 και 16.00

 

Λεμεσός: Θέατρο Ριάλτο, 2 Ιανουαρίου

Δύο παραστάσεις: 15.30 και 17.30

 

Εισιτήρια: €9.00

Λευκωσία: www.tickethour.com.cy και σε όλα τα σημεία ACS courier

Λεμεσός: www.rialto.com.cy και στο ταμείο του θεάτρου, 7777 7745

 

Πληροφορίες: 7777 7040  ή ΕΔΩ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ