Η φωτογραφία με μπικίνι κοπέλας που κατέβασε το instagram

Αδιαμφισβήτητα, στην Κύπρο το καθεστώς με τη γυναικεία αποτρίχωση και τον καλλωπισμό είναι ολίγον τι πιο αυστηρό συγκριτικά με αλλού, όπως γράψαμε προχθές εδώ που βρήκαμε τρεις Κύπριες που δεν αποτριχώνονται.

 


Article featured image
Article featured image

Το φαινόμενο, ωστόσο, της κοινωνικής επιβολής στη γυναικεία ομορφιά σίγουρα δεν είναι κυπριακό. Παντού σχεδόν στον κόσμο οι γυναίκες έχουν μάθει να αποποιούνται τη φυσική τριχοφυΐα, να περνούν άπειρες ώρες μπροστά στον καθρέφτη και να ξοδεύουν άπειρα χρήματα για να είναι σύμφωνες με το τι επιτάσσει η κοινωνία.

Η Ashely Armitage αποφάσισε με τις φωτογραφίες της στο instagram να αμφισβητήσει το τι είναι κοινώς αποδεκτό στη σημερινή εποχή. Η φωτογράφος από το Seattle φωτογραφίζει τα μοντέλα της χωρίς να έχουν κάνει αποτρίχωση και με τα πιο αδιάφορα τους εσώρουχα.

Κι ενώ το μήνυμα που θέλει να περάσει, κόντρα στα στερεότυπα της εποχής, έβρισκε τους followers της σύμφωνους, τα πράγματα άλλαξαν, όταν «κάποιος έγραψε σε μια φωτογραφία κάτι προσβλητικό, ανέφερε τους φίλους του και αυτοί έκαναν το ίδιο με τη σειρά τους. Τότε άρχισαν τα παράπονα και τελικά το Instagram κατέβασε την φωτογραφία. Αυτό όμως δεν την εμπόδισε από το να ανεβάσει και πάλι τη φωτογραφία με το εξής caption:

«Αυτή η φωτογραφία δεν αντίκειται σε κάποιον όρο του instagram. Δεν δείχνει κάποια σεξουαλική συνεύρεση, γεννητικά όργανα ή εντελώς γυμνά οπίσθια, όπως λένε οι όροι. Υπάρχουν άπειρες φωτογραφίες κοριτσιών με μπικίνι στο Instagram. Η λογοκρισία μιας φωτογραφίας που δείχνει μία φυσική γραμμή μπικίνι είναι σαν να λες ότι το φυσικό σώμα μιας γυναίκας είναι ανήθικο, αφύσικο και απαράδεκτο. Είναι σαν να λέμε ότι προκειμένου να είσαι κόσμια και αποδεκτή, πρέπει να ξυρίζεσαι».

 


Η λογοκρισία μιας φωτογραφίας που δείχνει μία φυσική γραμμή μπικίνι είναι σαν να λες ότι το φυσικό σώμα μιας γυναίκας είναι ανήθικο, αφύσικο και απαράδεκτο


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ