Νεαρή Τ/κ θηλάζει δημόσια τη δεκαετία του 20'

Μία ανθρώπινη και φυσικότατη στιγμή γαλήνης, ολοκλήρωσης, περηφάνιας και αφοσίωσης που δεν πρέπει ποτέ και σε καμία περίπτωση να θεωρείται ντροπή.

 


Κυκλοφορεί στο Facebook η ακόλουθη υπέροχη φωτογραφία που απεικονίζει μία νεαρή Τουρκοκύπρια μητέρα, κάπου στη δεκαετία του 1920 να θηλάζει το μωρό της.

Η φωτογραφία προέρχεται από βιβλίο του Kadir Kaba, ο οποίος έχει συγκεντρώσει δουλειά από διάφορους Τ/κ φωτογράφους, στο πλαίσιο μιας προσπάθειάς του να παρουσιάσει την ιστορία της φωτογραφίας στην τουρκοκυπριακή κοινότητα.ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ Η ΚΥΠΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΜΑΡΙΑ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΟΥΝ ΔΗΜΟΣΙΑ;

 

Εντύπωση προκαλούν τα ρούχα και τα κοσμήματα που φορεί η νεαρή κοπέλα, υποδηλώνοντας ενδεχομένως πως η διαδικασία του δημόσιου θηλασμού στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή και χώρο, όχι μόνο δεν αποτελούσε ταμπού αλλά εμπεριείχε κιόλας μια «επισημότητα».

Να σημειωθεί πως η εβδομάδα που διανύουμε έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια συμμαχία για την προώθηση του θηλασμού ως Παγκόσμια Εβδομάδα Δημόσιου Θηλασμού. 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ