Παίζουμε INCENDO και μαθαίνουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Ένα διαδικτυακό παιχνίδι που έχει ως στόχο την εκμάθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών… με τρόπο διασκεδαστικό.

 


Article featured image
Article featured image

Ο οργανισμός AEQUITAS (Κύπρος) σε συνεργασία με τον οργανισμό ΙΝ-ΠΛΑΝΕΤ (Ελλάδα) δημιούργησαν ένα διαδικτυακό παιχνίδι, το INCENDO, στο πλαίσιο του προγράμματος «Εκπαιδεύοντας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες».

Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα ERASMUS PLUS της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την περίοδο Ιανουάριος-Ιούλιος 2015.

Ο οργανισμός AEQUITAS είναι ένας μη-κερδοσκοπικός και μη-κυβερνητικός οργανισμός με στόχο την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ο οργανισμός ΙΝ-ΠΛΑΝΕΤ είναι πολιτιστικός σύλλογος μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Το Erasmus+, το οποίο χρηματοδοτεί το εν λόγω έργο είναι το Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που καλύπτει τους τομείς της Εκπαίδευσης, της Κατάρτισης, της Νεολαίας και του Αθλητισμού κατά την περίοδο 1/1/2014 μέχρι 31/12/2020.

Το πρόγραμμα «Εκπαιδεύοντας για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες» είναι μία συνεργασία για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας, το οποίο επιδιώκει την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μέσα από την εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, το διαδικτυακό παιχνίδι έχει ως στόχο την εκμάθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών. Ο συνδυασμός διαδραστικών παιχνιδιών και πληροφοριών δίνει την ευκαιρία στους παίχτες να μάθουν για τα ανθρώπινα δικαιώματα με τρόπο διασκεδαστικό. Το παιχνίδι απευθύνεται σε νέους ηλικίας 15 ετών και άνω και είναι το πρώτο του είδους του στην ελληνική γλώσσα.

Σε συνδυασμό με το παιχνίδι, το πρόγραμμα περιλαμβάνει τέσσερα εκπαιδευτικά σεμινάρια σε κάθε χώρα, τα οποία απευθύνονται σε νέους ηλικίας 18-30. Οι κεντρικοί στόχοι του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των νέων για τα δικαιώματά τους και τα δικαιώματα των άλλων, η αύξηση της ενεργής συμμετοχής στην κοινωνία, η ενίσχυση της δέσμευσης όσον αφορά το ρόλο τους στο πλαίσιο της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και, τέλος, η προώθηση θετικών στάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες. Απώτερος σκοπός του προγράμματος είναι να ενισχυθεί μια κουλτούρα, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα θα αποτελούν αντικείμενα σεβασμού, κατανόησης και προώθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικώς στο 25582333, ή με email στο info@aequitas-humanrights.org

 

Τι λες να ξεκινήσουμε παιχνίδι;


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ