Η ώρα του αντίο για τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου

Αν έχεις βρεθεί σε αποχαιρετιστήριο αγώνα ποδοσφαιριστή, σε «τιμητική» όπως συνηθίζουμε να ονομάζουμε το τελευταίο παιχνίδι κάποιου ποδοσφαιριστή, σίγουρα ξέρεις πόσο φορτισμένη είναι η ατμόσφαιρα.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκίνηση, ενίοτε και δάκρυα, τόσο από τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή που αποφασίζει να κρεμάσει τα παπούτσια και να αποχωριστεί ένα από τα πιο δυνατά και «γεμάτα» κομμάτια της ζωής του, τόσο και από τον κόσμο, τους οπαδούς, που στο πρόσωπό του είδαν το ίνδαλμά τους.

Μαζί του έζησαν χαρές, θριάμβους, εκτονώθηκαν, πανηγύρισαν και ξαφνικά πρέπει να τον αποχαιρετήσουν…

Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα για τους ίδιους του παίκτες όμως και ειδικά για τα μεγάλα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αφού η αποχώρηση τους από τα γήπεδα προφανώς τους κάνει -αρχικά τουλάχιστον- να βλέπουν το μέλλον μέσα από ένα σκοτεινό πρίσμα.

Ευτυχώς όμως που η αντίδραση των οπαδών, το κλάμα συγκίνησης, η αγνή αγάπη και η ευγνωμοσύνη για όσα (τους) πρόσφεραν, τους βοηθά να συνειδητοποιήσουν πως η ιστορία του ποδοσφαίρου γράφεται ξανά, αυτή τη φορά και με το δικό τους όνομα σε περίοπτη θέση.

Zidane, Maradona, Baggio, Beckham και Pele, συνειδητοποιούν ξαφνικά πως είναι ζωντανοί θρύλοι, πολύ απλά γιατί κατέθεσαν ψυχή μέσα στο γήπεδο.

Έδωσαν και πήραν, όπως πολύ σοφά το λέει ο κατασυγκινημένος Pele στο πιο κάτω βίντεο…

 



"Momenti di addio!!"

Quando arriva il "momento" di dire basta, perché le gambe non reggono più, perché le tante botte prese sono tali da farti alzare a fatica, in quell'istante tutto sembra finito. Le lacrime, la disperazione, la consapevolezza di lasciare una grossa fetta della tua vita ti fa vedere il futuro come un qualcosa di oscuro. Poi però vedi i tifosi. Quei cari amici sconosciuti che ti hanno amato in modo incondizionato. Piangono, applaudono e si disperano. Allora la foschia si dirada, tutto appare più chiaro e la storia è pronta ad accoglierti.Benvenuti nella leggenda, benvenuti nell'immortalità'...


Posted by Momenti di Sport on Monday, 23 November 2015



ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ