Κλαίει επειδή δεν δέχεται άλλους πρόσφυγες [βίντεο]

Δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνησή της η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Σουηδίας την ώρα που δήλωνε πως η χώρα της δεν μπορεί να δεχτεί άλλους πρόσφυγες.
Από την αρχή του 2015 η Σουηδία έχει δεχτεί 190 χιλιάδες πρόσφυγες και υπήρξε μία από τις πιο δεκτικές χώρες στην υποδοχή τους. Τα όρια, ωστόσο, τώρα στένεψαν.

«Χρειαζόμαστε μια «παύση», δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Στέφαν Λόφβεν, σε κοινή συνέντευξη με την Πράσινη αναπληρώτρια υπουργό, τονίζοντας ότι προς το παρόν η Σουηδία θα συμμορφωθεί με το «ευρωπαϊκό ελάχιστο», όπως το ορίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση.   

Στη συνέχεια άσκησε κριτική στην Ε.Ε., λέγοντας ότι απέτυχε στην κατανομή των προσφύγων και σημείωσε ότι η χώρα του αναγκάζεται να προσαρμόσει τη σουηδική νομοθεσία, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να αναζητήσουν άσυλο σε άλλες χώρες.

«Με πονάει που η Σουηδία δεν είναι πλέον ικανή να δεχθεί αιτούντες άσυλο στο υψηλό επίπεδο που το κάνει σήμερα, αλλά απλώς δεν μπορούμε πλέον», είπε.   

Η Άζα Ρόμσον δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τη συγκίνηση της, εκφράζοντας τη διαφωνία της και κάνοντας λόγο για μια «κακή απόφαση». 

 


Σχετικα

Έμαθες από πού θα βλέπεις φέτος το «Είσαι το ταίρι μου»;

Αυτή είναι η απόλυτη πρόκληση για εσένα

Η φύση έρχεται εύκολα στην πόλη και στο μπαλκόνι σου, αρκεί να το ψάξεις!

Σεισμός 5,1 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στην Αθήνα

Το παρασκήνιο πίσω από την επιστροφή του Voice (και πάλι) στο Σίγμα

Οι καταστηματάρχες της Λ. Τσερίου τοποθετούνται για τη νέα πρόταση διαμόρφωσης της περιοχής