Οι 3 παράγοντες που απομακρύνουν την ευτυχία από μια ερωτική́ σχέση

Για να εκπληρώσουν οι ερωτικές σχέσεις τον σκοπό τους στις μέρες μας, προσφέροντας αγάπη και ευτυχία, απαιτούν διαρκή και συνεχόμενη «δουλειά» από τους δύο συντρόφους.

 


Article featured image
Article featured image

Ποιες όμως είναι οι 3 βασικές συνήθειες του παρελθόντος μας που μας κρατάνε μακριά από την πετυχημένη και ευτυχισμένη ερωτική σχέση;

 

1. Η διάθεση να έχουμε τον έλεγχο στη σχέση

Όσο καλές και να είναι οι προθέσεις μας η πίεση είναι πίεση και φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα. Και σαν την πίεση που δέχεται η σχέση όταν επιχειρούν οι σύντροφοι να ελέγξουν την σχέση, δεν υπάρχει. Η διάθεση για έλεγχο στην σχέση κάνει την εμφάνισή της όταν οι δύο σύντροφοι ξεκινάνε να αντιδικούν για να εφαρμόσει ο καθένας απέναντι στον άλλο το «δικό του τρόπο» στην θεώρηση,  στις αποφάσεις και στην συνολικότερη λειτουργία στην σχέση. Χάνεται το «εμείς» και προτάσσεται το «εγώ». Μόνο όταν χαλαρώσει η  αλληλο-επικοινωνία, θα καμφθεί και η αντίσταση για αλλαγές.

 

2. Ο προσωπικός ανταγωνισμός

Δεν μιλάμε για μάχη αλλά για σχέση. Σε όλους μας αρέσει να κερδίζουμε. Κατανοούμε όμως πώς για να υπάρξει νικητής, χρειάζεται ταυτόχρονα να υπάρχει και ηττημένος; Συνειδητοποιούμε πώς με αυτή την συμπεριφορά μας ο συντροφός μας νιώθει να τον σπρώχνουμε μακριά μας ; Με το να  γινόμαστε ανταγωνιστικοί κατά βάθος ζητάμε προσοχή, επιβεβαίωση, σεξουαλική και συναισθηματική εγγύτητα από τον άνθρωπό μας. Σίγουρα η αμεσότητα στην επικοινωνία θα είχε καλύτερο αποτέλεσμα.

 

3. Το κενό στην επικοινωνία

Είναι ολοφάνερο πώς δεν έχουμε μάθει και ούτε εκπαιδευτεί για τους κανόνες της επικοινωνίας και της ενεργητικής ακρόασης. Έτσι μια έντονη διαφωνία ή έναν τσακωμό ακολουθεί η απόσταση, η συναισθηματική απομάκρυνση και ένα μακρόσυρτο «κενό» στην επικοινωνία. Οι άνθρωποι λοιπόν έχουν κενό στην επικοινωνία τους όταν έχουν συναισθηματικό χάσμα μεταξύ τους. Όταν πραγματικά επικοινωνείς, τότε αναγνωρίζεις τα συναισθήματα του συντρόφου σου ώς εξίσου σημαντικά με τα δικά σου. Και όσον αφορά τα δικά σου αρνητικά σου συναισθήματα, δεσμεύεσαι να τα χειριστείς με πλήρη ατομική υπευθυνότητα.



Μια ερωτική σχέση στην οποία ενωνόμαστε «σώμα με σώμα» και «ψυχή με ψυχή» αποτελεί μοναδική και σπάνια εμπειρία. Γι’ αυτό χρειάζεται να αποφεύγουμε τα εμπόδια που μας κρατάνε μακριά από την κατάκτησή της.

Θέλεις να κατανοήσεις γιατί λειτουργούν διαφορετικά οι άνδρες και οι γυναίκες;

Σε ενδιαφέρει να μάθεις να επικοινωνείς με κατάλληλο τρόπο τα συναισθήματά σου, αποφεύγοντας τις παρεξηγήσεις στις σχέσεις σου;

Είσαι περίεργη/ος να ανακαλύψεις τα tips για να λειτουργήσεις πυροσβεστικά προλαβαίνοντας ένα καυγά; Τσακωθήκατε πάλι... Δεν πιστεύεις ότι είναι ώρα να γνωρίσεις το πώς θα κάνεις υγιή επανασύνδεση μετά από ένα τσακωμό;


Για απαντήσεις, λύσεις αλλά και για σχετικά τα tips, έρχεται ένα 4ωρο Workshop με στοιχεία Stand up Comedy.


Oι παρεξηγήσεις των ερωτικών σχέσεων μπορούν να λυθούν με γνώση και χιούμορ. Δες τι λέει χαρακτηριστικά ο Kώστας Πρίγκηπας:

 

 

Το workshop απευθύνεται:

•    Σε singles που διστάζουν να κάνουν μια νέα σχέση

•    Σε γυναίκες και άνδρες που ήδη βρίσκονται σε μια σχέση και θέλουν να τη βελτιώσουν

•    Σε παντρεμένους που έχουν εντρυφήσει στους καυγάδες και τις παρεξηγήσεις με το ταίρι τους

 

Χορηγός Επικοινωνίας: ilovestyle.com

Για αγορά εισιτηρίων μπες ΕΔΩ

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ