Πέππα το Γουρουνούι [παρωδία made in Cyprus]

Όσοι έχετε παιδιά (αλλά και όσοι δεν έχετε παιδιά) γνωρίζετε πολύ καλά τι παθαίνει ένα πιτσιρίκι στο άκουσμα του theme song της Πέππας του Γουρουνάκι.

 


Article featured image
Article featured image

Ένα και μόνο καινούργιο επεισόδιο προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού, τόσο στα παιδιά αλλά και στους γονείς σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ και τα σχετικά με το δημοφιλές καρτούν παραμύθια, αξεσουάρ, ρούχα κλπ, επίσης πουλάνε πολύ.

Για τα επεισόδια στο youtube, τι να πούμε; Τα δεκάδες εκατομμύρια views είναι η απόδειξη ότι, αν σκεφτείς κάτι έξυπνο και το δημιουργήσεις σε project, τότε πραγματικά μπορεί να πιάσεις την καλή και οι δημιουργοί της Πέππας σίγουρα είναι στην κατηγορία των ανθρώπων που καθημερινά τρίβουν τα χέρια από ικανοποίηση.

Και όπως κάθε τι επιτυχημένο έχει και την αντίστοιχη παρωδία του, έτσι και η Πέππα δεν θα μπορούσε να μείνει στα αζήτητα. Διάλογοι στην κυπριακή διάλεκτο, με εκφράσεις που χρησιμοποιούν τα πιτσιρίκια αλλά και οι γονείς στο νησί, δοσμένα όμως με μια δόση υπερβολής, ενίοτε και με χιούμορ.

 

 



Σίγουρα, οι διάλογοι θα μπορούσαν να είχαν δουλευτεί περισσότερο και σίγουρα η επιτυχία της PATSALOU PRODUCTIONS θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο μαζική μέσω του εν λόγω εγχειρήματος.

Από την άλλη, αφορμής δοθείσης, θα ρίξουμε και μια ιδέα έτσι για να αιωρείται. Αφού εκεί έξω είναι τόσα πιτσιρίκια που λατρεύουν το καλό παιδικό animation, και αφού στο νησί είναι τόσοι αξιόλογοι γραφίστες-animators, μήπως να επιχειρούσε κάποιος να φτιάξει ένα τύπου Πέππα το Γουρουνάκι animation ή και κάτι εντελώς διαφορετικό, ποντάροντας τόσο στην εικόνα κυρίως όμως στην πανέμορφη κυπριακή διάλεκτο, πάντοτε φυσικά μέσα από καλογραμμένους διαλόγους με διδακτικό περιεχόμενο; Η αγορά πάντως έχει κενό σε αυτό το κομμάτι κι εμείς που αγαπάμε και υποστηρίζουμε τη διάλεκτό μας θα το στηρίζαμε χωρίς ενδοιασμό.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ