Μοναδικό αθλητικό πολυπάρκο στο Δήμο Σωτήρας

Με την κατασκευή ενός μοναδικού αθλητικού πολύ-πάρκου που θα περιλαμβάνει γήπεδα τένις, καλαθόσφαιρας, ποδοσφαίρου, πίστα skateboarding και ποδηλάτων, υπαίθρια όργανα γυμναστικής και παιδότοπο προχωρά ο Δήμος Σωτήρας στον Συνοικισμό Αυτοστέγασης του Δήμου.

 


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με τον Αρχιτέκτονα του έργου, κ. Σωτήρη Αγαπίου, πρόκειται για ένα πάρκο πρωτοπόρου σχεδιασμού, αφού πρόκειται να δώσει νέα όψη στην περιοχή και στο ήδη υφιστάμενο πάρκο.

Η φιλοσοφία του πάρκου έγινε με γνώμονα τη φιλοξενία και τη χρήση του από άτομα όλων των ηλικιών, αφού θα περιλαμβάνει παιδότοπο για παιδιά μικρής ηλικίας, πίστα skateboarding, roller-skating και ποδηλάτων, επιδαπέδιο σκάκι, πολυ-γήπεδο τένις, ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας, τουαλέτες, καντίνα καθώς και χώρο στάθμευσης ποδηλάτων που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως χώρο συνάντησης για κάποιο όμιλο ποδηλασίας.

Σύντομα αναμένονται τα τελικά σχέδια από το αρχιτεκτονικό γραφείο και ο Δήμος Σωτήρας θα προκηρύξει τις προσφορές για την κατασκευή του πολυπάρκου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Δημάρχου Σωτήρας, πρόκειται για ένα πάρκο το οποίο θα προσδώσει μία νέα αισθητική στην περιοχή του Συνοικισμού Αυτοστέγασης που για χρόνια παρέμεινε παραμελημένος, όπως δήλωσε εμφαντικά.

Με το συγκεκριμένο έργο, όπως είπε, θα δημιουργηθεί μία ξεχωριστή και πρωτοποριακή πλατεία για τα δεδομένα της Σωτήρας, αφού θα πρόκειται για ένα χώρο που θα συνδυάζει υπαίθριες δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, ενώ κυρίαρχο ρόλο θα έχει το φυσικό στοιχείο και τα δέντρα με τα οποία θα δενδροφυτευτεί.

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ