«Η οδός Ανεξαρτησίας όπως θα έπρεπε να ήταν καθημερινά»

Εκατοντάδες είναι τα likes σε χθεσινή ανάρτηση του Δημοτικού Συμβούλου Λεμεσού Νεόφυτου Χαραλαμπίδη για μόνιμη πεζοδρομοποίηση της οδού Ανεξαρτησίας.

 


Article featured image
Article featured image

«Η οδός Ανεξαρτησίας τώρα, όπως θα έπρεπε να ήταν, κατά την άποψή μου, καθημερινά» γράφει ο νεαρός σε ηλικία Δημοτικός Σύμβουλος, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από το απόγευμα της Κυριακής, με την Ανεξαρτησίας χωρίς καθόλου αυτοκίνητα.

Η πραγματικότητα είναι πως μάλλον δεν υπάρχει άλλο μέρος παγκυπρίως που να αντιπροσωπεύει καλύτερα τη νοσηρή νοοτροπία που μας διακατέχει στην Κύπρο αναφορικά με την υπερβολική χρήση του αυτοκινήτου. Έχουμε σχεδόν φτάσει το 2016 και από τον εμπορικότερο δρόμο της παλιάς πόλης της Λεμεσού ακόμη δεν έχει απαγορευθεί η διέλευση των αυτοκινήτων.

Είναι προφανές πως, πέρα από μερικούς καταστηματάρχες που αντιδρούν, οι πολίτες της Λεμεσού επιθυμούν την οδό πεζόδρομο. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται κάθε Χριστούγεννα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, όταν η Ανεξαρτησίας πεζοδρομοποιείται, με σκοπό να προσελκύσει κόσμο για βόλτα και ψώνια ενόψει γιορτών.

Ο Δήμαρχος Ανδρέας Χρίστου έχει τοποθετηθεί υπέρ της πιλοτικής πεζοδρόμησης της οδού κάθε Σάββατο και για λίγους μήνες, για να διαφανεί εάν και εφόσον η πλήρης και τελεσίδικη πεζοδρομοποίηση είναι συμφέρουσα.

Να σημειωθεί πως τα περισσότερα σχόλια κάτω από την ανάρτηση είναι θερμά και υποστηρικτικά.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ