Ένα νέο κυπριακό προϊόν που αξίζει να δοκιμάσεις

Στη Οδού, στα «Μελισσοκομεία Όρος Μαχαιρά», πέραν από τα λογής-λογής προϊόντα που προκύπτουν από την μελισσοκομία όπως το μέλι ανθέων, ο βασιλικός πολτός, η γύρη, το μέλι θυμαριού, το μέλι με ξηρούς καρπούς και η κηρήθρα, τις τελευταίες μερικές βδομάδες έχει προκύψει ένα ακόμα προϊόν που αξίζει να το δοκιμάσεις.

 


Article featured image
Article featured image

Στην ουσία πρόκειται για συνδυασμό μελιού (92%), γύρης (6%) και βασιλικού πολτού (2%), σε μια συσκευασία των 120 γρ. της οποίας η λιανική τιμή πώλησης είναι κοντά στα €4.

Ίσως γνωρίζεις για τις αντιγυραντικές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες της γύρης αλλά και για την ενέργεια που σου δίνει το σπουδαίο αυτό προϊόν. Αντίστοιχα σημαντικές αν όχι και σημαντικότερες είναι επίσης οι ευεργετικές ιδιότητες του βασιλικού πολτού. Τυχαίο που οι μέλισσες ζούνε μόνο 30 μέρες ενώ οι βασίλισσες πάνε μέχρι και 5 χρόνια, με το μόνο που τις διαφοροποιεί να είναι η διατροφή; -οι βασίλισσες τρώνε αποκλειστικά βασιλικό πολτό.

Με το νέο αυτό εύγεστο προϊόν μπορείς λοιπόν να απολαμβάνεις και τα δύο αυτά συστατικά, είτε απλώς τρώγοντάς το με το κουταλάκι είτε αλείβοντας λίγο σε μια φέτα ψωμί.

Προϊόν που κυκλοφορεί ευρέως στο εξωτερικό, με ομάδες αθλητών να το εντάσσουν στην καθημερινότητά τους ως συμπλήρωμα διατροφής και το οποίο πλέον κυκλοφορεί και από μια κυπριακή εταιρεία.

Θα το βρεις στις υπεραγορές Ιωαννίδης και Αθηαινίτης, όπως επίσης και σε όλα τα καταστήματα βιολογικών προϊόντων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ