«Παρελαύνουμε χορεύοντας τζαι τραγουδούμε, χωρίς σπόνσορες τζαι λογότυπα»

«Το Street Parade φέτος γίνεται 6 χρονών, στις 24 του Δεκέμβρη, τζιαι το γιορτάζει, πααίνοντας στο σχολείο της Φανερωμένης τζιαι που τζιαμαί τζιαι πέρα σκαπουλάρει, ψάχνοντας τες δικές του ουτοπίες». 

 


Article featured image
Article featured image

Με αφορμή τις φετινές γιορτές, όχι όμως με τον δογματικό θρησκόληπτο τρόπο και σίγουρα όχι με τον νοσηρά καταναλωτικό, η χαρούμενη και απελευθερωτική παρέλαση δρόμου της Λευκωσίας ετοιμάζεται να επανεμφανιστεί την παραμονή των Χριστούγεννων στους δρόμους της πρωτεύουσας.

«Το γνωστό μουσικό σαραβαλί μας τζιαι οι underground κουλτούρες ξανακάμνουν το ταξίδι τους στους δρόμους τζιαι τους κόσμους, τις πλατείες τζιαι τις κάθε λογής γωνιές της Λευκωσίας, δημιουργώντας χώρους τζιαι χρόνους ανοικτούς, ελεύθερους τζιαι δημόσιους. Ενάντια στον καταναλωτισμό των ημερών τζιαι το gentrification που συνεχίζουν να αλλοτριώνουν την πόλη τζιαι τις ζωές μας, παρελαύνουμε χορεύοντας τζιαι τραγουδούμε για το δικαίωμα στην πόλη τζιαι τα κοινά, χωρίς σπόνσορες τζιαι λογότυπα. Για μια πόλη πολυπολιτισμική τζιαι κοσμοπολίτικη, όπου η αλληλεγγύη τζιαι η φιλοξενία στήνουν πάρτυ ποτζιεί τζιαι ποδά, όπου η διαφορετικότητα συναντά την αυτό-οργάνωση τζιαι τη συμμετοχικότητα». 





Διαδρομή



Πλατεία Φανερωμένης, σκαλιά - 13:00



Πλατεία Ελευθερίας - 15:30 



Λεωφόρος Μακαρίου - 16:30 



Roundabout ΟΧΙ - 17:30



Αντιγόνου - 18:30 



Πλατεία Μανώλη - 20:00



Λήδρας - 20:30



Πλατεία Παλιάς Αγοράς - 22:00

 


Ζούμε τις ζωές μας με φαντασία τζιαι έρωτα, χωρίς κουπόνια τζιαι εκπτώσεις.


 

Από το parade των περσινών Καρναβαλιών





«Στήνουμε παγκάκια, ξαπλώνουμε κάτω που δεντρά τζιαι καθούμαστε στα σκαλιά, μασκαρευκούμαστε, στήνουμε τσίρκο, μαειρεύκουμε τζιαι μοιραζούμαστε σούπα, χανούμαστε στους ρυθμούς της μουσικής, στα σκηνικά τζιαι τις παρεμβάσεις του θεάτρου δρόμου. Αμφισβητούμε τον διαχωρισμό τζιαι τις διακρίσεις, περπατούμε τζιαι χορεύκουμε μαζί, ανάμεσα που τις βαρέλλες τζιαι τα ττέλια, αψηφώντας τα εκτυφλωτικά φώτα των διαφημιστικών πινακίδων τζιαι των πολυόροφων malls, αγκαλιαζούμαστε τζιαι φιλιούμαστε, χωρίς ταμπού τζιαι φοβίες, ζούμε τις ζωές μας με φαντασία τζιαι έρωτα, χωρίς κουπόνια τζιαι εκπτώσεις.



Τζαιρός να ξανασμίξουμε!»

 

 


 Στο πάρτυ μαζεύκουμε τα σκουπίθκια μας τζαι εν αφήνουμε άλλους να τα μαζέψουν για μας


 

«Πριν να φύουμε που σπίτι εν ξιχάννουμε να πιασουμε μαζί μας τη θετική μας την ενέργεια τζιαι την αλληλεγγύη. Στο πάρτυ μαζεύκουμε τα σκουπίθκια μας τζαι εν αφήνουμε άλλους να τα μαζέψουν για μας, προσέχουμε τα άτομα γυρώ μας, δείχνουμε σεβασμό στους χώρους τζιαι συνολικότερα στην προσπάθεια που γίνεται που τόσα πολλά άτομα για να μπορεί να υπάρχει το πολυαγαπημένο μας parade.

Το μαγικό με το street parade εν ότι αποτελείται που ούλλα τα άτομα που συμμέτεχουμε στο κινούμενο πάρτυ τζαι μπορούμε να το κάμνουμε επειδή συμβάλλουμε ούλλοι/ες στην επιτυχία του.

Εννα τα πούμε την Πέμπτη στην στράτα!» 

 

FACEBOOK EVENT


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ