«Η καταστροφή του Ακάμα θα έρθει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη;»

Καμία τετρακοσαριά περιβαλλοντιστές μαζεύτηκαν πριν από λίγο έξω από το Προεδρικό για τον Ακάμα.

 


Article featured image
Article featured image

«Η καταστροφή του Ακάμα θα έρθει από την κυβέρνηση Αναστασιάδη», «Αφήστε τον Ακάμα Ακάμωτο» και «SOSTE TON AKAMA» έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ των διαμαρτυρόμενων πολιτών που μαζεύτηκαν σήμερα έξω από το Προεδρικό, επειδή ανησυχούν πως σύντομα ο Ακάμας τσιμεντοποιείται.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, η Οικολογική Κίνηση Κύπρου, η Πρωτοβουλία για τη Διάσωση των Φυσικών Ακτών, ο Πτηνολογικός Σύνδεσμος, οι Φίλοι του Ακάμα και οι Φίλοι της Γης.

Αντιπροσωπεία με μέλη από κάθε ομάδα μπήκαν, όπως πληροφορούμαστε, μέσα στο Προεδρικό και παρέδωσαν στον Υφυπουργό παρά τω προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη σχετικό ψήφισμα με το οποίο απαιτούν την «ανακήρυξη ολόκληρης της περιοχής σε Πάρκο Βιόσφαιρας της UNESCO, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας ολόκληρου του Ακάμα, την ευημερία των τοπικών κοινοτήτων, καθώς επίσης και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των κοινών αγαθών».

Η κυβέρνηση δεσμεύεται να τηρήσει την ευρωπαϊκή οδηγία για τους οικοτόπους, ήταν η απάντηση που έδωσε ο κ. Πετρίδης, όπως πληροφορούμαστε από άτομα που συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Υπάρχει πιθανότητα να γίνει έκτακτο Υπουργικό και καλούμε τον κόσμο σε ετοιμότητα για νέα κινητοποίηση εάν χρειαστεί, δηλώνουν στη CITY οι ακτιβιστές.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ