Τα ρολόγια στις διαφημίσεις δείχνουν πάντα την ώρα 10 και 10

Έχεις προσέξει πως τα ρολόγια στις διαφημίσεις, δείχνουν πάντα την ώρα 10 και 10;

 


Article featured image
Article featured image

Πολλοί είναι οι μύθοι πάντως που κυκλοφορούν για το θέμα.

Ένας από τους μύθους λέει, ότι τα ρολόγια έχουν πάντα την ώρα 10.10, γιατί οι Αβραάμ Λίνκολν, Τζον Κένεντι και Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ξεψύχησαν εκείνη την ώρα.

Ένας άλλος μύθος αναφέρει ότι τα ρολόγια ρυθμίζονται στις 10.10 γιατί ήταν η ώρα που έπεσε η ατομική βόμβα στο Ναγκασάκι ή την Χιροσίμα. Στην πραγματικότητα όμως, η βόμβα στο Ναγκασάκι έπεσε στις 11.02, ενώ στη Χιροσίμα στις 8.15.

Ο πραγματικός λόγος φαίνεται να έχει σχέση με την αισθητική.

Όταν το ρολόι δείχνει 10.10, οι δείκτες δεν καλύπτει ο ένας τον άλλον και είναι ευδιάκριτο το στυλ του ρολογιού.

Επίσης οι δείχτες σχηματίζουν μία γωνία, που στα μάτια του περισσότερου κόσμου, η συμμετρία προκαλεί ένα ευχάριστο συναίσθημα.

Το λογότυπο του σχεδιαστή φαίνεται, αφού συνήθως είναι στο κάτω μέρος του ρολογιού και επίσης δεν καλύπτονται άλλα σημαντικά μέρη του ρολογιού, όπως για παράδειγμα η ημερομηνία.

Η πρώτη ώρα που συμφωνήθηκε να βάζουν τα ρολόγια στις διαφημίσεις ήταν 8.20, ωστόσο αργότερα άλλαξε, επειδή έμοιαζε με στόμα ενός στεναχωρημένου ανθρώπου.

Με τους δείχτες να δείχνουν 10.10, μοιάζει με χαμόγελο


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Εκεί όπου η μόδα αφήνει πίσω της ένα βουνό από άχρηστα ρούχα, ορατό από το διάστημα

Article featured image

Στις 28 Ιουλίου, στην Πάφο, θα συμβεί κάτι πολύ ξεχωριστό

Article featured image

Άγρια ζώα από τα viral βίντεο στην εγκατάλειψη