Φωτογράφοι ποζάρουν με τα σημαντικότερα καρέ της καριέρας τους

Ο άνδρας του τανκ της Tiananmen, ο Muhammad Ali να στέκεται πάνω από τον Sonny Liston μετά τη μεγάλη του νίκη, το πορτραίτο του κοριτσιού από το Αφγανιστάν που έγινε εξώφυλλο του National Geographic...Θρυλικές φωτογραφίες για τις οποίες ελάχιστοι γνωρίζουμε ποιος ήταν αυτός που τις τράβηξε.

 


Ο διάσημος φωτογράφος, Tim Mantoani, κατέγραψε με τη μηχανή του πάνω από 150 πορτραίτα θρυλικών συναδέλφων του, οι οποίοι ποζάρουν με τις διάσημες εικόνες τους. Η συλλογή του είναι το υλικό για το βιβλίο του "Behind Photographs: Archiving Photographic Legends".

Σε μια εποχή που ο καθένας έχει μια φωτογραφική μηχανή στην τσέπη ο Mantoani θέλει να βοηθήσει τους ανθρώπους να καταλάβουν ότι το να τραβήξεις τέτοιες ιστορικές φωτογραφίες δεν είναι κάτι απλό. Πρόκειται για ένα έργο ανθρώπων που αφιέρωσαν ολόκληρη τη ζωή τους στη φωτογραφία.

Ο Tim Mantoani ανέφερε ότι ξεκίνησε το project το 2006:


«Ήταν η πρώτη μου χρονιά ως επαγγελματίας φωτογράφος. Χρησιμοποίησα μια Polaroid camera 20x24. Αρχικά τη δανείστηκα για να φωτογραφίσω τον Jim Marshall που είχε φωτογραφίσει τον Johnny Cash. Αυτή ήταν η αρχή. Στη συνέχεια φωτογράφισα 150 δημιουργούς με θρυλικές φωτογραφίες που είχαν τραβήξει».


Ρωτώντας τον αν υπήρξε κάποια φωτογραφία που τον έχει συναρπάσει ανέφερε: «Υπάρχουν τόσες πολλές θαυμάσιες φωτογραφίες και άνθρωποι σε αυτό το έργο. Η μεγαλύτερη τιμή που αισθάνθηκα ήταν η εξαιρετική συνεργασία που είχα με αυτούς τους καταπληκτικούς φωτογράφους».

«Ωστόσο υπήρχαν και προβλήματα. Πολλοί ήταν αυτοί που αρνήθηκαν να φωτογραφηθούν» καταλήγει ο Mantoani.

 


[πηγη]

Σχετικα

Πότε αναμένεται το πόρισμα για τις παραλείψεις στην υπόθεση Μεταξά

Η Ζήνα είναι το γεράκι που καταρρίπτει drones [ΒΙΝΤΕΟ]

Απαγόρευση ηλεκτρονικού τσιγάρου με γεύσεις και από Νέα Υόρκη

Η αμήχανη στιγμή που ένα μονοθέσιο τύπου F1 προσπερνά αυτοκίνητα... σε αυτοκινητόδρομο

Αν λάβεις αυτό το mail ή κάποιο αντίστοιχο, να ξέρεις ότι δεν έγινες εκατομμυριούχος

Το Υπουργικό έδωσε το ΟΚ για αξιοποίηση του χώρου της πρώην Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης