Σε ποια περιοχή του νησιού οι πολίτες «αναχαιτίζουν» τους κλέφτες;

Το «έργο» των επιτήδειων, των κλεφτών και των διαρρηκτών που έχουν σκοπό να δράσουν στην περιοχή Κοκκινοτριμιθιάς-Μάμμαρι έχει μετατραπεί σε πραγματικό μαρτύριο, αφού οι κάτοικοι των δύο κοινοτήτων ανέλαβαν δράση.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν ολονύχτιες αλλά και ημερήσιες περιπολίες στην περιοχή τους, εφαρμόζοντας με πλήρη επιτυχία το σύστημα «Παρατηρητές της Γειτονιάς», μετά από καθοδήγηση και της Αστυνομίας Κύπρου.

Αυτή η εξέλιξη είχε ως επακόλουθο να αποτραπούν αρκετά περιστατικά τον τελευταίο καιρό, ενώ τα τελευταία 24ώρα εντοπίστηκε ακόμα και καταζητούμενο πρόσωπο από τους πολίτες, το οποίο και παραδόθηκε στην Αστυνομία.

Οι δυο Κοινότητες πέτυχαν να εφαρμόσουν ένα ισχυρό δίκτυο παρατηρητών οι οποίοι λειτουργούν με μηνύματα και τηλεφωνήματα ενώ σε χρόνο ρεκόρ δραστηριοποιούνται «ομάδες περιπολίας», οι οποίες παρεμβαίνουν για να αποτρέψουν κακόβουλες ενέργειες και διαρρήξεις σε κατοικίες.

Μάλιστα, στο «δίκτυο ενημέρωσης» συμμετέχουν άτομα όλων των ηλικιών έτσι ώστε να υπάρχουν «ενεργοποιημένοι παρατηρητές» 24/7.

Τα κρούσματα κλοπών στην περιοχή σημείωσαν δραστική μείωση το τελευταίο διάστημα όπως επίσης και η οχλαγωγία από νεαρούς με μοτοσυκλέτες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ