Φυλακή και 1000 ευρώ πρόστιμο για παρκαρίσματα σε θέσεις αναπήρων

Από 85 ευρώ πρόστιμο και δύο βαθμούς ποινής που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία oι παραβάτες να τιμωρούνται με τρεις μήνες φυλάκιση ή χίλια ευρώ ή και τα δύο.


Article featured image
Article featured image

Αυτό περιλαμβάνει νέα πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή για όσους σταθμεύουν σε θέσεις αναπήρων ή εμποδίζουν τη διέλευση των τροχοκαθισμάτων τους.

Επίσης, με την πρόταση νόμου παρέχεται η εξουσία στις τοπικές Αρχές να μετακινούν ένα όχημα που εμποδίζει την απρόσκοπτη διέλευση αναπήρων και να το μεταφέρουν σε χώρο όπου θα φυλάσσεται με ασφάλεια.

Έπειτα και για να το παραλάβει ο ιδιοκτήτης του, θα πρέπει να καταβάλει στην τοπική Αρχή το ποσό των εξόδων μετακίνησης και φύλαξης.

Η πρόταση νόμου κατατέθηκε από τη βουλευτή της ΕΔΕΚ Ρούλα Μαυρονικόλα ως αντίδραση στη συχνό φαινόμενο κατάληψης θέσεων στάθμευσης αναπήρων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Στην Anne Carson απονεμήθηκε το Νόμπελ Λογοτεχνίας 2026

Article featured image

To ArtCargo Festival 2026 έρχεται στη Λευκωσία με ένα πλούσιο (και ανατρεπτικό) πρόγραμμα

Article featured image

Πώς είδε το ελληνικό TikTok την κόντρα της χρονιάς