Με αντιαρματικό εκτοξευτή η χθεσινοβραδινή επίθεση στον Στρόβολο

Φόνος εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομη κατοχή και μεταφορά όπλου και εκρηκτικών υλών. Αυτά λέει το δελτίο τύπου που εξέδωσε η αστυνομία αναφορικά με το χθεσινοβραδινό συμβάν στον Στρόβολο, σε σημείο κοντά στου Γάλλου του πρέσβη.

 


Article featured image
Article featured image

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στις 19.45, άγνωστα πρόσωπα πυροβόλησαν εναντίον της οικίας του 37χρονου Αλέξη Μαυρομιχάλη (άλλως Αλεξούι), καθώς επίσης και εναντίον αυτοκινήτου, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο έξω από την οικία του.

Κατά την ώρα της επίθεσης, εντός της οικίας βρίσκονταν 4 πρόσωπα.

Στο αυτοκίνητο βρισκόταν ο άτυχος φρουρός της κατοικίας και στενός φίλος του Μαυρομιχάλη (σύμφωνα με κάποια δημοσιεύματα), ο 28χρονος Στέφανος Παπαδόπουλος, ο οποίος ως γνωστό τραυματίστηκε θανάσιμα.

Η μοιραία βολή εναντίον του αυτοκινήτου έγινε με αντιαρματικό εκτοξευτή -κάποιοι μιλούν για RPG (βλέπε κεντρική φωτογραφία) ενώ υπάρχει και η άποψη ότι πρόκειται για εκτοξευτή τύπου Law (βλέπε κάτω). Το δεύτερο θα χρησιμοποιείτο, για όσους θυμούνται, και στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του Γενικού Εισαγγελέα Πέτρου Κληρίδη το 2012, η οποία απετράπη την τελευταία στιγμή.

 



Οι δράστες φέρονται να έριξαν από μακριά την ρουκέτα, ενώ ακολούθησαν πυροβολισμοί από κοντινή απόσταση. Ελάχιστα λεπτά μετά διέφυγαν με κατεύθυνση τα Λατσιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen και χρώματος άσπρου και για το χτύπημα εκτός από την ρουκέτα, χρησιμοποιήθηκαν και αυτόματα όπλα.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν εξαπολύσει αμέσως ανθρωποκυνηγητό για εντοπισμό των δραστών, ενώ στις 23.00 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για συντονισμό των επόμενων ενεργειών.

Διερευνάται κατά πόσον τα κίνητρα της επίθεσης αφορούσαν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ομάδων της νύχτας, οι οποίες ελέγχουν την παροχή προστασίας και τον ηλεκτρονικό τζόγο.





Ο Αλέξης Μαυρομιχάλης (φώτο αρχείου)


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ