Τέλος τα smartphones [επιστρέφουν στη μόδα τα παλιά κινητά]

Στην εποχή που τα smartphones έχουν κυριαρχήσει στην αγορά, η ιδέα της επιστροφής των κινητών παλιάς τεχνολογίας μοιάζει εντελώς παρωχημένη. Ωστόσο, μια νέα τάση της μόδας δείχνει να διαγράφεται στην αγορά των κινητών της Ασίας. 

 


Article featured image
Article featured image

Τα νέα στοιχεία, των ιαπωνικών οικονομικών αρχών, αποκαλύπτουν ότι οι εισαγωγές των παραδοσιακών κινητών αυξήθηκαν το 2014 για πρώτη φορά σε επτά χρόνια, ενώ οι εισαγωγές των smartphones ελαττώθηκαν.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι αριθμοί υπογραμμίζουν την επίμονη προσήλωση των Ιαπώνων στα οικεία και φθηνότερα κινητά τηλέφωνα. Μπορεί να μην προσφέρουν τις εντυπωσιακές εφαρμογές των εξελιγμένων τηλεφώνων, αλλά η απλότητα της χρήσης τους, η μεγάλη διάρκεια της μπαταρίας και η ανθεκτικότητά τους τα κάνουν ιδιαίτερα δημοφιλή στους αγοραστές.

Τα παλιά μοντέλα των κινητών, με πορτάκι ή χωρίς, μοιάζουν να αποκτούν όλο και περισσότερους θαυμαστές, ακόμα και στην Ευρώπη. Οι διαχειριστές ιστοσελίδων που ειδικεύονται στην πώληση παλιών κινητών αναφέρουν ότι έχει αυξηθεί ο αριθμός των πελατών οι οποίοι αποφασίζουν να αφήσουν τα smartphones στο συρτάρι και να χρησιμοποιήσουν τα παλιά κινητά.

Πολλοί αγοραστές γοητεύονται από τη ρετρό τεχνολογία τους, που τους δίνει κάτι διαφορετικό, ενώ άλλοι τα αγοράζουν γιατί θεωρούν ότι έχουν γίνει σκλάβοι της τεχνολογίας και θέλουν να επιστρέψουν στους κλασικούς τρόπους επικοινωνίας.



Τα παλιά κινητά δεν παραδίδουν το πνεύμα τους και ορισμένα μοντέλα αγοράζονται στο διαδίκτυο σε τιμές που ξεπερνούν και αυτές των σύγχρονων τηλεφώνων. Η εμφάνιση της Αννας Γουίντουρ, της «σιδηράς κυρίας» του περιοδικού Vogue και «ιέρειας»της μόδας, με ένα παλιό μοντέλο κινητού σε δημόσια εκδήλωση δείχνει να επιβεβαιώνει την επιστροφή στη μόδα των κινητών που μάζευαν σκόνη κλεισμένα σε κάποιο συρτάρι. 

 


[πηγη]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ