Ο αρχηγός της τουρκικής ΠΑ διέσχισε όλο το Αιγαίο με F-16 [προκλητικό βίντεο]

Άνευ προηγουμένου πρόκληση από τους Τούρκους. Ο αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ακίν Οζτούρκ, ηγήθηκε σμήνους τουρκικών μαχητικών F-16 σε πτήση πάνω από το Αιγαίο.

 


Σε ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας γίνεται λόγος για «εκπαιδευτική πτήση» και αναφέρεται ότι τέσσερα μαχητικά F-16, υπό τον πτέραρχο Οζτούρκ, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση Ακντζιλάρ, έξω από την Άγκυρα, με προορισμό την 6η Κύρια Βάση Αεροπορίας στον Πάνορμο (Μπαντίρμα).

Μετά την επιθεώρηση της βάσης από τον αρχηγό της τουρκικής Αεροπορίας και την ενημέρωση που έγινε, τα F-16 συναντήθηκαν με αεροσκάφη ίδιου τύπου από την αεροπορική βάση του Μπαλίκεσιρ. Το σμήνος υπό την διοίκηση του Οζτούρκ κατευθύνθηκε δυτικά, εισήλθε στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, βορείως της Λέσβου, και διέσχισε σε κατεύθυνση Βορρά-Νότου όλο το Αιγαίο μέχρι το Καστελόριζο και σε ύψος, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, μόλις 150 μέτρων.

Η όλη η πτήση διήρκεσε περίπου 50 λεπτά και, σύμφωνα με την τουρκική ανακοίνωση, τα τουρκικά μαχητικά παρέμειναν σε απόσταση 6 ναυτικών μιλίων από τα μεγάλα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία και κατονομάζει: Λέσβος, Χίος, Ψαρά, Ικαρία, Λέρος, Κως και Ρόδος.Η τουρκική ανακοίνωση, μάλιστα, συνοδεύεται και από σχετικό βίντεο:

 


Πηγή: Τα Νέα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ