Δύο στους τρεις Αυστραλούς θα πεθάνουν από το κάπνισμα

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε μεταξύ 200.000 καπνιστών και δημοσιεύτηκε πρόσφατα από το έντυπο BMC Medicine, κατέληξε στο συμπέρασμα πως δύο στους τρεις Αυστραλούς θα πεθάνουν από το κάπνισμα.


Article featured image
Article featured image

Την έρευνα μεταξύ καπνιστών άνω των 45 ετών, διεξήγε το Ινστιτούτο SAX του Σίδνεϊ, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Μελβούρνης.

Η επικεφαλής της έρευνας καθηγήτρια Έμιλι Μπανκς είπε ότι το κάπνισμα είναι μεγάλη εξάρτηση, προσθέτοντας ότι ελπίζει τα στοιχεία της έρευνας να βοηθήσουν πολλούς καπνιστές να απαλλαγούν από το πάθος τους.

Η ίδια επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι η μεγάλη αντικαπνιστική εκστρατεία σημείωσε επιτυχία και βοήθησε αρκετούς να σταματήσουν το τσιγάρο, πάνω από 2,7 εκατομμύρια Αυστραλοί συνεχίζουν να καπνίζουν. Από το σύνολο των καπνιστών, 1,7 εκατομμύρια άτομα θα πεθάνουν από την εξάρτησή τους, αν δεν κόψουν το κάπνισμα.

Οι καπνιστές πεθάνουν, κυρίως, από καρδιακά νοσήματα, καρκίνο και από χρόνιες ασθένειες των πνευμόνων.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια Μπανκς τα άτομα που καπνίζουν πάνω από 10 τσιγάρα την ημέρα διπλασιάζουν το κίνδυνο να πεθάνουν από κάποια ασθένεια που προκαλεί το πάθος τους, ενώ οι κίνδυνοι αυξάνονται όταν καπνίσουν καθημερινά περισσότερα τσιγάρα. Τέλος τόνισε ότι τα στοιχεία της έρευνας έδειξαν ότι πολλά άτομα που έλαβαν μέρος, είχαν υποτιμήσει τους κινδύνους από το κάπνισμα.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ