Πώς λειτουργεί ο ανθρώπινος εγκέφαλος [ντεμπούτο για το Limassol Café Scientifique]

Αληθεύει πως χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του εγκεφάλου μας; Υπάρχουν τελικά διαφορές ανάμεσα στον αντρικό και γυναικείο εγκέφαλο; Ισχύει πως η δημιουργικότητα συνδέεται με το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου μας και η λογική με το αριστερό;


Article featured image
Article featured image

Αυτά και άλλα πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα θα συζητηθούν στην πρώτη συζήτηση που οργανώνει το Επιστημονικό Καφενείο Λεμεσού υπό την ονομασία «Ανθρώπινος εγκέφαλος, μύθοι και πραγματικότητες» και με εισηγητή τον νευροεπιστήμονα Νίκο Κωνσταντίνου.

Το νεοσύστατο Επιστημονικό Καφενείο Λεμεσού (Limassol Café Scientifique) είναι μια πρωτοβουλία του Δήμου Λεμεσού και του ΜΚΟ SciCo Cyprus.

Σκοπός του είναι να δημιουργεί εκδηλώσεις, όπου με την τιμή ενός καφέ ή ενός ποτηριού κρασιού, ο καθένας θα μπορεί να εξερευνάει τις πιο πρόσφατες ιδέες στο χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε καφετέριες, μπαράκια, εστιατόρια, βιβλιοπωλεία και θέατρα και πάντα έξω από το παραδοσιακό ακαδημαϊκό πλαίσιο του εργαστηρίου και της αίθουσας διδασκαλίας.

Όπως δηλώνει στην εφημερίδα Λεμεσός ο Πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής του Δήμου Νεόφυτος Χαραλαμπίδης, «το σκεπτικό είναι να πάμε προς τον κόσμο όχι να περιμένουμε τον κόσμο να έρθει σε μας»

Η (πρώτη) συζήτηση για τον εγκέφαλο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Παρασκευή, 6 Μαρτίου, στο καφενείο «ο Δρόμος», στη Γενεθλίου Μιτέλλα.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ