Ο Banksy στη Λωρίδα της Γάζας [βίντεο & φωτογραφίες]

Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο  με τίτλο «Κάντε τη φετινή χρονιά αυτή που ΕΣΕΙΣ θα ανακαλύψετε έναν νέο προορισμό». Το μόνο βέβαιο, ωστόσο, είναι ότι δεν πρόκειται για ταξιδιωτική διαφήμιση, αλλά για το νέο «χτύπημα» του Banksy, του βρετανού «γνωστού-άγνωστου» καλλιτέχνη, αυτή τη φορά από τη Λωρίδα της Γάζας.

 


Ο διασημότερος graffiti artist στον κόσμο βρέθηκε στη Λωρίδα της Γάζας για μία «μυστική αποστολή»: να κινηματογραφήσει την πραγματική καθημερινότητα των Παλαιστινίων.

Στο περίπου δύο λεπτών βίντεο, το οποίο ανήρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα, ο Banksy παρουσιάζει συγκλονιστικές εικόνες από τη μετά τον πόλεμο των 50 ημερών Γάζα, συνοδευόμενες από μεγάλη δόση ειρωνείας.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται στις «ευκαιρίες ανάπτυξης» για να προσθέσει ότι δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο από τις συγκρούσεις τού περασμένου καλοκαιριού, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 2.000 Παλαιστίνιοι -εκ των οποίων 539 παιδιά- και 67 Ισραηλινοί στρατιώτες.

Σε άλλο σημείο του βίντεο επισημαίνεται ότι η «Γάζα χαρακτηρίζεται συχνά ως η μεγαλύτερη ανοιχτή φυλακή του κόσμου επειδή δεν επιτρέπεται σε κανέναν να μπει ή να φύγει. Αυτό όμως ακούγεται κάπως άδικο για τις φυλακές», σχολιάζει με νόημα ο Banksy. «Στις φυλακές δεν κόβεται το ρεύμα και το πόσιμο νερό τυχαία σχεδόν κάθε μέρα»…

  

 

 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ