Microsoft Κύπρου: Προσοχή στους απατεώνες που παριστάνουν τους συνεργάτες μας!

Μετά το πρόσφατο σκάνδαλο που αφορά κρούσματα πρόσβασης σε υπολογιστές από απατεώνες που δηλώνουν ψευδώς συνεργάτες της Microsoft με στόχο να κλέψουν προσωπικά δεδομένα, η Microsoft Κύπρου συστήνει σε επιχειρήσεις αλλά και σε ιδιώτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με αρκετά παράπονα που έγιναν πρόσφατα στην Κυπριακή Αστυνομία, οι επίδοξοι απατεώνες χρησιμοποίησαν διάφορες τεχνικές έτσι ώστε να πείσουν τα θύματα τους να τους δώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία, προσπαθώντας αρχικά να μαντέψουν ποια έκδοση λογισμικού ηλεκτρονικού υπολογιστή χρησιμοποιούν τα θύματά τους. Ακολούθως, εξασφαλίζοντας την εμπιστοσύνη τους, αυτοαποκαλούνταν συνεργάτες της Microsoft και επιδίωκαν πρόσβαση μέσω κακόβουλου λογισμικού το οποίο έλεγαν στον χρήστη να κατεβάσει.

Μέσω του λογισμικού αυτού, οι απατεώνες αποκτούσαν αυτόματα προσωπικά δεδομένα όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών κτλ. Υπήρξαν περιπτώσεις κατά τις οποίες ζήτησαν απ’ ευθείας τα προσωπικά δεδομένα των υποψήφιων θυμάτων. Επίσης, οδηγούσαν τους ανυποψίαστους πολίτες σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες μέσω των οποίων «ψάρευαν» τα προσωπικά δεδομένα από φόρμες τις οποίες οι χρήστες έπρεπε να συμπληρώσουν για να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση, κλέβοντας έτσι τα προσωπικά τους δεδομένα.

Η Microsoft Κύπρου καλεί το κοινό αλλά και τις επιχειρήσεις να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην δίνουν τα προσωπικά τους δεδομένα σε αγνώστους είτε μέσω τηλεφώνου είτε στο διαδίκτυο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ