Τα αυτοκίνητα με τις περισσότερες πωλήσεις για το 2014 στην Κύπρο

Ποια μοντέλα αυτοκινήτων κατέγραψαν το οικονομικά δύσκολο 2014 τις περισσότερες πωλήσεις στην Κύπρο;


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με το IN Business, το 2014 χαρακτηρίζεται μεν ως μια δύσκολη χρονιά αλλά με σχετική σταθερότητα για τον κλάδο του καινούργιου αυτοκινήτου.

Ο όμιλος Πηλακούτα καταγράφει σταθερή πορεία στις πρώτες θέσεις με τξα ιδιαίτερα επιτυχημένα μοντέλα της Nissan, το Qashqai και το «αδερφάκι» του Juke, την ώρα που σταθερά ψηλά σε πωλήσεις είναι και τα ιαπωνικά –επίσης- Toyota του ομίλου Ουζουνιάν.

Ψηλά στον πίνακα των πωλήσεων βρίσκεται και η Ford, με την εταιρεία Michaels Automotive να προσδοκεί σε καλή πορεία του νέου Focus, που πρόσφατα έφτασε και στην Κύπρο.

Μάλιστα, όλες οι πιο πάνω μάρκες αυτοκινήτων ανήκουν σε διαφορετικές εταιρείες εισαγωγής στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα σε Πηλακούτα, Ουζουνιάν, Michaels, Unicars και CTC αντίστοιχα.

Το top – 5 των μοντέλων που πουλήθηκαν περισσότερο είναι:

Nissan Qashqai

Το δημοφιλές μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας πούλησε το 2014 381 οχήματα στην κυπριακή αγορά μέσω του ομίλου Πηλακούτα.

 

Toyota Yaris

Το «μικρό» της Toyota βρέθηκε στη δεύτερη θέση των πωλήσεων κατά το περασμένο έτος, με 370 οχήματα να διατίθενται από τον όμιλο Ουζουνιάν.

 

Ford Fiesta

Πουλώντας 305 Ford Fiesta το 2014, το εν λόγω όχημα κατέκτησε την Τρίτη θέση των πωλήσεων για το 2014.

 

Volkwagen Golf

Το διαχρονικά αγαπημένο στους φίλους του αυτοκινήτου, το Golf της γερμανικής Volkwagen, πούλησε το 2014 συνολικά 270 «κομμάτια» στην κυπριακή αγορά.

 

Volvo XC 60

Η σουηδική Volvo που τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να κυκλοφορεί στην αγορά μοντέλα προσιτά και για το ευρύ κοινό, μέσω του XC 60 βρίσκεται στην πέμπτη θέση των πωλήσεων.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ