Μικρές-μικρές παντρεύονται στο Ισλαμικό Κράτος [από την ηλικία των 9 ετών]

Τα κορίτσια του Ισλαμικού Κράτους μπορούν να παντρεύονται από την ηλικία των εννέα ετών, «τα πιο αγνά» θα παντρεύονται στα 16 ή 17, ενώ όλες οι γυναίκες θα πρέπει να θεωρούν τη μητρότητα σκοπό της ύπαρξής τους, σύμφωνα με μια διακήρυξη η οποία αποδίδεται σε ένα αποκλειστικά γυναικείο παρακλάδι των τζιχαντιστών.

 


Το ίδρυμα Quilliam, ένα ινστιτούτο μελετών με έδρα τη Βρετανία, ανακοίνωσε ότι στο κείμενο αυτό αναφέρεται πως οι γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να εμφανίζονται δημοσίως, να έχουν καλυμμένο το πρόσωπο και το σώμα, να παραμένουν σπίτι τους και να μην πηγαίνουν σε καταστήματα ρούχων και σε ινστιτούτα αισθητικής καθώς αυτά είναι έργα του σατανά.

Η διακήρυξη αρχών συντάχθηκε από την ταξιαρχία αλ Χάνσα και αποκαλύπτει μια πιο μελανή εικόνα για τη θέση των γυναικών στο χαλιφάτο του ΙΚ από αυτή που παρουσιάζουν οι δυτικές τζιχαντίστριες, οι οποίες υπερτονίζουν τον ρόλο τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επεσήμανε το ινστιτούτο, που μετέφρασε το κείμενο στα αγγλικά.

«Καθώς έχουν εξωραΐσει το τι σημαίνει να είσαι μια γυναίκα που ζει στο αποκαλούμενο χαλιφάτο, το κείμενο αυτό εξαλείφει τις παρανοήσεις. Οι γυναίκες, αναφέρεται ξεκάθαρα, είναι νοικοκυρές και μητέρες» επισημαίνει το ινστιτούτο στα σχόλια που συνοδεύουν τη μετάφραση.

«Οι περιπέτειες και η έξαψη, τα μοτίβα που χρησιμοποιούνται περισσότερο από τις δυτικές τζιχαντίστριες που προσπαθούν να στρατολογήσουν νεαρά κορίτσια για να πολεμήσουν στο πλευρό του ΙΚ, είναι ανδρικά προνόμια», προσθέτει.

Το κείμενο αυτό, που πρωτοκυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα στα αραβικά, εξηγεί τι επιτρέπεται στις γυναίκες στους τομείς της εκπαίδευσης και της εργασίας.

Τα κορίτσια 7-9 ετών, θα πρέπει να διδάσκονται θρησκευτικά, επιστήμες και τα αραβικά του Κορανίου. Από τα 10 ως τα 12 έτη, θα πρέπει να διδάσκονται τι προβλέπει ο ισλαμικός νόμος (σαρία) για το γάμο, το διαζύγιο, καθώς και πλέξιμο και μαγειρική.

Η διακήρυξη επισημαίνει ότι η εκπαίδευση των κοριτσιών τελειώνει στην ηλικία των 15 ετών.

Επισημαίνει επίσης, ότι ένα κορίτσι μπορεί να φύγει από το σπίτι του αν πρόκειται να σπουδάσει θεολογία, αν είναι γιατρός ή δασκάλα και αν έχει οριστεί μέσω μιας φετβά ότι πρέπει να πολεμήσει στον τζιχάντ.

Το Ινστιτούτο Quilliam σημειώνει ότι στη διακήρυξη δεν γίνεται αναφορά στην κακοποίηση εκατοντάδων γυναικών, οι οποίες, σύμφωνα με οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν απαχθεί, βιαστεί, βασανιστεί, εξαναγκαστεί να προσηλυτιστούν στο ισλάμ ή αναγκαστεί να παντρευτούν μαχητές του ΙΚ στο πλαίσιο της προσπάθειας της τρομοκρατικής οργάνωσης να δημιουργήσει μια περιοχή που θα κυβερνάται βάσει της σαρία.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ