Ούτε ΜΑΤ, ούτε μολότοφ, ούτε επεισόδια [το μεγαλείο του πολιτισμού]

Τα καλά να τα λέμε, να τα διαφημίζουμε. Όχι μόνο να γκρινιάζουμε και να κακίζουμε πράξεις.

Αφορμή ήταν ένα αυθόρμητο κάλεσμα μέσω Facebook: «Όλοι στο Σύνταγμα, Πέμπτη 5/2 στις 18:00: Κανένας Εκβιασμός - Αξιοπρέπεια Τώρα!».

 


Article featured image
Article featured image

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 6.000 άτομα, φέρνοντας σαφέστατα μνήμες από τους «Αγανακτισμένους» του 2011. Η χθεσινή συγκέντρωση όμως ήταν αρκετά διαφορετική. Τότε, οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν κατά της μνημονιακής πολιτικής. Σήμερα δήλωναν τη στήριξή τους στην κυβέρνηση, στους χειρισμούς της και στην ανατροπή του Μνημονίου.

Ένα συλλαλητήριο κατά «του εκβιασμού από τους δανειστές της Ελλάδας», αμέσως μετά τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, με κεντρικό σύνθημα «Δεν εκβιαζόμαστε, δεν υποκύπτουμε, δεν φοβόμαστε, δεν κάνουμε πίσω, νικάμε».

Στο σημείο, πέραν από κόσμο κάθε ηλικίας, με πολλούς μεσήλικες αλλά και ηλικιωμένους, δεν υπήρχαν ούτε ΜΑΤ, ούτε μολότοφ, ούτε επεισόδια και διαπληκτισμοί, ενώ το πιο hard core σύνθημα που ακούστηκε ήταν τον «Σε βλέπει η Μέρκελ και σπάει σαν κλαράκι, γεια σου αλάνι Γιάνη Βαρουφάκη».

 



Επίσης, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν το σύνθημα «Αυτός ο τόπος έχει δημοκρατία, τέλος στον φόβο και στην τρομοκρατία».

Ιδιαίτερα πυκνό ήταν το πλήθος μπροστά από τον μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου πρόσφατα έφυγαν τα κάγκελα και πολλά ήταν τα παιδιά με τους γονείς τους που παρατηρούσαν τους τσολιάδες.



Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στον Λευκό Πύργο.



Συγκέντρωση συμπαράστασης στην κυβέρνηση πραγματοποιήθηκε και στο Ηράκλειο της Κρήτης.



Οι εμπνευστές της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα γράφουν στο Facebook:

«Το βράδυ της Τετάρτης 4/2 ο αρχιτραπεζίτης Ντράγκι επέλεξε να παίξει το παιχνίδι της Μέρκελ ξανά και να εκβιάσει τον ελληνικό λαό και τη νέα ελληνική κυβέρνηση».

«Δεν πρόκειται να υποκύψουμε ξανά στον εκβιασμό. Ούτε εμείς που τα τελευταία πέντε χρόνια ζούμε υπό το ζυγό των μνημονίων, ούτε η κυβέρνηση Τσίπρα που ανέλαβε πριν λίγες μέρες και τιμά την εντολή που της έδωσε ο ελληνικός λαός».

«Δεν μας φοβίζει κανένας. Η Δημοκρατία μίλησε και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μην την ακούσει».

«Κατεβαίνουμε στο Σύνταγμα και τις άλλες πλατείες της χώρας την Πέμπτη 5/2 στις 18.00 και όσες άλλες μέρες χρειαστεί, για να στείλουμε το μήνυμα σε όσους νομίζουν ότι μας έχουν στο χέρι, ότι κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά».

«Η εποχή του γονατισμένης Ελλάδας και των υπάκουων κυβερνήσεων, τελείωσε».

«Στηρίζουμε την αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης μας».

«Στέλνουμε την αλληλεγγύη μας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης που περιμένουν από την Ελλάδα να στείλει το μήνυμα της αξιοπρέπειας και του τερματισμού της λιτότητας!».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ