Το Άμστερνταμ ψάχνει επενδυτή για τα κόκκινα φανάρια

Ζητείται επενδυτής για να αγοράσει πέντε κτίρια στα δημοφιλή κόκκινα φανάρια του Άμστερνταμ, με στόχο να προσφερθεί στις εργαζόμενες της βιομηχανίας του σεξ η δυνατότητα συλλογικής εργασίας στις δικές τους επιχειρήσεις.


Article featured image
Article featured image

Προς το παρόν, οι ιερόδουλες εργάζονται ατομικά, ενοικιάζοντας από τους ιδιοκτήτες τα παράθυρα στα οποία στέκονται σε κοινή θέα για να προσελκύσουν πελάτες.

Όμως, αυτό το σύστημα αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες και ευάλωτες σε σωματέμπορους και εγκληματικά στοιχεία.

Οι δημοτικές αρχές του Άμστερνταμ ελπίζουν ότι με την κολεκτιβοποίηση του χώρου, οι εργαζόμενες θα είναι πιο ασφαλείς, καθώς θα μπορούν να εργαστούν συλλογικά σε μια επιχείρηση η οποία θα διοικείται από τις ίδιες.

Το HVO-Querido, ένα ίδρυμα εκμάθησης των εργαζομένων στις επιχειρηματικές δεξιότητες, θα βοηθήσει τις ιερόδουλες να διοικήσουν οι ίδιες την επιχείρησή τους.

«Ψάχνουμε για ένα τρίτο επενδυτή, έναν επιχειρηματία, για να αγοράσει αυτά τα κτίρια και να τα παραχωρήσει στις πόρνες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιδρύματος Γιάσπερ Κάρμαν, προσθέτοντας πως σε περίπτωση που δεν βρεθεί κανένας επενδυτής η δημοτική αρχή της πόλης θα μπορούσε να εξετάσει η ίδια τη μίσθωση των κτιρίων.

«Οι εργαζόμενες του σεξ θέλουν και το έχουν πει» κατά τον Γιάσπερ Κράμαν. «Και αυτό θα φέρει έσοδα για λογαριασμό τρίτων» προσθέτει

Τα πέντε κτίρια, που θα αγοραστούν από τον επενδυτή και κατόπιν θα νοικιαστούν στις ιερόδουλες βρίσκονται στην περιοχή με τα «κόκκινα φανάρια» η οποία προσελκύει πολλούς τουρίστες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτή η κίνηση θα προσφέρει 19 χώρους εργασίας για περίπου 50 γυναίκες.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ