Το μήνυμα του Ομπάμα στα Grammy κατά του βιασμού γυναικών και η ειρωνεία με τον Έμινεμ

Ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα του προέδρου των ΗΠΑ κατά του βιασμού και της συζυγικής βίας διέκοψε τη συνήθη εορταστική ατμόσφαιρα της τελετής των βραβείων Grammy.

 

Article featured image
Article featured image

«Μία στις πέντε γυναίκες περίπου στις ΗΠΑ πέφτει θύμα βιασμού ή απόπειρας βιασμού και περισσότερο από μία στις τέσσερις υπήρξε θύμα συζυγικής βίας», είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

«Αυτό δεν είναι ΟΚ και πρέπει να σταματήσει. Οι καλλιτέχνες έχουν τη μοναδική δύναμη να αλλάξουν μυαλά και συμπεριφορές, να μας κάνουν να σκεφτούμε και να μιλήσουν για ό,τι είναι σημαντικό», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη συνέχεια, η Μπρουκ Άξελ, θύμα βιασμού, ανέβηκε στη σκηνή για να μιλήσει για την κακοποίηση που υπέστη, για να ακολουθήσει η Κέιτι Πέρι που ερμήνευσε το τραγούδι «By the grace of God».

Η ειρωνεία της βραδιάς ήρθε με τη βράβευση του Έμινεμ για το καλύτερο άλμπουμ ραπ, ο οποίος επικράτησε απέναντι στην ράπερ Ίγκι Αζαλέα. Ο Έμινεμ είχε απειλήσει, σε πρόσφατο κομμάτι του, με βιασμό την αυστραλή ράπερ. Ωστόσο ο ράπερ δικαιλογήθηκε λέγοντας ότι η απειλή διατυπώθηκε από το πρόσωπο το οποίο εκείνος υποδυόταν.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ