Βαρουφάκης: Στη διαπραγμάτευση θα θυμάμαι τον Καραμανλή, τον Παπανδρέου και το ΚΚΕ [βίντεο]

O υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκη,ς κατά την ομιλία του στη Βουλή ανέφερε πως: «Θα θυμάμαι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το ΚΚΕ και τον Ανδρέα Παπανδρέου όταν θα είμαι κλεισμένος σ’ εκείνες τις απίστευτα δυσάρεστες αίθουσες των Βρυξελλών».

 


Article featured image
Article featured image

«Επειδή θα είμαι κλεισμένος στις αίθουσες των Βρυξελλών θα προσέλθω σε αυτή την αίθουσα με τις εξής σκέψεις:

Πρώτον, θα σκέφτομαι ότι εκπροσωπώ, όχι μόνο το 40% του λαού που μας ψήφισε, αλλά και το 60% που δεν μας ψήφισε. Θα κρατάω κατά νου από τη μία τις συγκινητικές προτροπές του κόσμου να μην κάνουμε πίσω και από την άλλη το εθνικό και ευρωπαϊκό μας καθήκον να βρούμε μία λύση», ανέφερε χαρακτηριστικά, και συνέχισε:

«Θα θυμάμαι την αγωνία του Κωνσταντίνου Καραμανλή να βάλει και να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Θα θυμάμαι παράλληλα τη σκληρή αλλά χρήσιμη κριτική του ΚΚΕ για την Ευρώπη των καρτέλ που θεωρεί τη δημοκρατία διακοσμητική και ανεκτή μόνο στο βαθμό που οι εκλογές δεν αλλάζουν τίποτα.

Πάνω από όλα όμως θα θυμάμαι αυτό το μάθημα που μας δίδαξε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το οποίο κάποιοι ξέχασαν. Ότι τον ‘yes man’ δεν τον σέβεται ούτε αυτός στον οποίο λέει συνέχεια ‘ναι, ναι, ναι’».

«Παράλληλα σας εγγυώμαι ότι θα πασχίσω να πω το ‘ναι’ σε κάθε έντιμη και λογική πρόταση που δεν βαθαίνει την κρίση, που δεν της δίνει άλλη  μία ώθηση. Ούτε ‘yes man’ λοιπόν, ούτε ‘no man’», κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών.

 


Πηγή: Alfa Vita

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ