Δεν είναι μόνο το μαύρο γκράφιτι στη Στουρνάρη [το Πολυτεχνείο είναι καλυμμένο με γκράφιτι]

Τις τελευταίες ημέρες έγινε μεγάλος θόρυβος για το μαύρο γκράφιτι που κάλυψε το Πολυτεχνείο από την πλευρά της οδού Στουρνάρη, ωστόσο η κατάσταση στις άλλες πλευρές του κτιρίου, τόσο εξωτερικά, όσο και στο εσωτερικό του δεν είναι διαφορετική.


Article featured image
Article featured image

Μπορεί τα γκράφιτι στους τοίχους του Πολυτεχνείου επί της Τοσίτσα ή στην είσοδο να μην είναι ενιαία, όπως συμβαίνει στην πλευρά της Στουρνάρη, όπου το μαύρο γκράφιτι καλύπτει το κτίριο σαν μουσαμάς, ωστόσο, οι ζωγραφιές βρίσκονται παντού.

Πρόκειται για συνθήματα, «μηνύματα», μουτζούρες και ορισμένα σχέδια τα οποία κυριολεκτικά καλύπτουν κάθε σπιθαμή των τοίχων του κτιρίου του Πολυτεχνείου.

Πρέπει να σημειωθεί ότι... φυσικά και το υπόλοιπο του τοίχου επί της Στουρνάρη που δεν καλύφθηκε από το μαύρο γκράφιτι είναι καλυμμένο με άλλα μικρότερα.

Αλώβητο από τη... μανία της ζωγραφικής με τα σπρέι δεν έχει βγει ούτε ένα από τα αγάλματα που βρίσκεται στην περίβολο του Πολυτεχνείου, αυτό που δείχνει μια μορφή γυναίκας με δεμένα χέρια, στο οποίο, εκτός του ότι έχουν σπάσει τη μύτη, έχουν ζωγραφίσει και ένα ανδρικό μόριο.

Όλα αυτά σε ένα κτίριο μνημείο!

 


[ΠΗΓΗ]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ