Δικαστήριο πείστηκε πως ο κατηγορούμενος χρειάζεται χόρτο για να είναι καλά

Δικηγόρος στη Φλόριντα των ΗΠΑ που τάσσεται υπέρ της χρήσης χασίς έπεισε για πρώτη φορά δικαστήριο της αμερικανικής πολιτείας πως πελάτης του, που είχε συλληφθεί για καλλιέργεια χασίς, χρειαζόταν το ναρκωτικό για ιατρικούς σκοπούς.


Article featured image
Article featured image

Ο 50χρονος Jesse Teplicki υποφέρει από χρόνια ανορεξία και από τα 17 του χρόνια την καταπολεμά αποτελεσματικά με τη χρήση χασίς.

Όπως γράφει το VICE, η δικαστική μάχη είχε ξεκινήσει το 2013, μετά από την κατάσχεση 46 φυτών του Teplicki, ο οποίος κατέθετε επανειλημμένα και με πάθος στο δικαστήριο πως χρειαζόταν το χόρτο για να είναι παραγωγικό μέλος της κοινωνίας.

Η υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει προηγούμενο για μελλοντικές δίκες.

Στη Γερουσία της Φλόριντα βρίσκεται αυτήν την περίοδο επίσης νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε γιατρούς να χρησιμοποιούν κάνναβη για να θεραπεύουν ασθενείς με ασθένειες όπως ALS, AIDS, Πάρκινσον και Crohn.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Επιστήμονες ταυτοποίησαν τον μεγαλύτερο σκορπιό της ιστορίας

Article featured image

Οι Κορεάτισσες θα γίνουν ο πρώτος πληθυσμός με μέσο προσδόκιμο ζωής άνω των 90 ετών

Article featured image

Ποια είναι η γυναίκα στο χαμένο πορτρέτο του Κλιμτ (που βρέθηκε στο επίκεντρο διαμάχης εκατομμυρίων);