Η ΚΕΑΝΙΤΑ σκέφτεται πράσινα [αποτελέσματα διαγωνισμού]

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ΚΕΑΝ, σε συνεργασία με την εταιρεία TetraPak και το Υπουργείο Παιδείας, διοργάνωσε οικολογικό διαγωνισμό σε σχολεία της Κύπρου μέσα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η ΚΕΑΝΙΤΑ Σκέφτεται Πράσινα», που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση των παιδιών για το περιβάλλον και τα δάση.

 


Article featured image
Article featured image

Ο συγκεκριμένος διαγωνισμός απευθυνόταν σε μαθητές από 90 επιλεγμένα δημοτικά σχολεία.

Τα παιδιά μέσα στα πλαίσια του διαγωνισμού παρακολούθησαν μία σύντομη εκπαιδευτική ταινία για τον κύκλο ζωής των χάρτινων συσκευασιών Tetra Pak® από τη στιγμή της κοπής του δέντρου μέχρι την ανακύκλωσή της.

Σστη συνέχεια συμμετείχαν σε μια δημιουργική συζήτηση για το θέμα της ταινίας και έπειτα έλαβαν μέρος σε διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Η ζωή ενός δέντρου μέσα από τις τέσσερεις εποχές του χρόνου».

Αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία, η Επιτροπή Επιλογής ανέδειξε τους εξής νικητές :

1. Αναστασία Κυριάκου – ΚΗ’ Δημοτικό Κάτω Πολεμιδιών  - Λεμεσός

2. Νικόδημος Ευριπίδου - Δημοτικό Σχολείο Ιαματικής

3. Μαρία Παύλου - Δημοτικό Σχολείο «Φώτης Πίττας» Δασάκι Άχνας

4. Μιχάλης Δημητρίου – Ε’ Δημοτικό Σχολείο Λεμεσού

Τα τέσσερα νικητήρια σχέδια θα εκτυπωθούν σε ημερολόγιο το οποίο θα κυκλοφορήσει το 2016. Επίσης οι νικητές με τους συνοδούς τους θα ταξιδέψουν στη Σουηδία, στο εργοστάσιο της TetraPak, για να γνωρίσουν από κοντά τον κύκλο της ζωής του χαρτιού και τις βασικές αρχές του FCS - Forest Stewart Council και της υπεύθυνης δασοκομίας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ