Ρεκόρ συμμετοχών στο Volkswagen Cyprus Cycling Tour 2015

Ρεκόρ συμμετοχών έχει σπάσει το φετινό Cyprus Cycling Tour 2015 που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο σε Λεμεσό και Πάφο.


Article featured image
Article featured image

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πάνω από 200 ποδηλάτες, οι μισοί από τους οποίους είναι ξένοι, έχουν δηλώσει συμμετοχή στον αγώνα, που αρχίζει την Παρασκευή 27 Μαρτίου στη Λεμεσό και συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο μέσα και γύρω από την Πάφο.

«Πρόκειται για ημι-επαγγελματίες, οι οποίοι έρχονται στην Κύπρο για να συνδυάσουν έναν απαιτητικό αγώνα ποδηλασίας δρόμου, μαζί με αθλητικό τουρισμό», δηλώνει ο Μιχάλης Χατζηιώαννου, εκ μέρους των διοργανωτών Bikin’ Cyprus.

Το Cyprus Cycling Tour, που υποστηρίζεται από τον ΚΟΤ, θα φέρει στην επαρχία Πάφου περίπου 1.200 διανυκτερεύσεις σε off season περίοδο, αφού πέραν από τους εκατό ξένους, στην παραλιακή πόλη θα διαμείνουν τις ημέρες της διοργάνωσης και οι Κύπριοι συμμετέχοντες, αλλά και το προσωπικό που θα εργαστεί για τη διεξαγωγή του αγώνα.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο αγώνας μας φέτος θα έχει ως βάση την Πάφο. Η περιοχή είναι πανέμορφη, ενώ η τοπική κοινότητα πάντα στηρίζει τέτοιες διοργανώσεις» λέει ο κ. Χατζηιωάννου.

Η διαδρομή

Το Cyprus Cycling Tour είναι τριήμερος αγώνας ποδηλασίας δρόμου, συνολικής απόστασης 238 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 112 χλμ είναι χρονομετρημένα. Η εκκίνηση θα δοθεί την Παρασκευή (27/03) στον ποταμό Γερμασόγειας. Μετά από 18 παραθαλάσσια χιλιόμετρα μέχρι το Κούριον, θα αρχίσει το χρονομετρημένο κομμάτι 38 χιλιομέτρων μέχρι τα Κούκλια. Η ημέρα θα ολοκληρωθεί με την άφιξη των αθλητών στην Πάφο.

Η δεύτερη μέρα, Σάββατο, 28 Μαρτίου, θα εκκινήσει από το κάστρο της Πάφου, με την χρονομετρημένη διαδρομή 44 χλμ. να είναι μεταξύ Νικόκλειας και Δωράς.

Η τρίτη και τελευταία μέρα (Κυριακή 29 του μήνα) ξεκινά από το Κάστρο, με την χρονομετρημένη διαδρομή 45 χλμ. να βρίσκεται μεταξύ Πέγειας και Τσάδας.

Η τελική τελετή απονομών θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Κυριακής στο κάστρο της Πάφου. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ